Romantisch en chic: zo maak je de lage knot

Het beste bewaarde geheim van menig fashionista!

Is je haar vettig in de punten of heb je zin om je lokken naar achter te dragen? Met een lage knot zit je altijd goed. Hij is classy, romantisch én heel makkelijk om te maken.

Lage knot

Een variatie op de messy bun is het eigenlijk, die een aantal jaar geleden populair was. Die knot zat echter bovenop je hoofd, deze hangt wat lager. Dat is sowieso weer helemaal in tegenwoordig, de nette lage knotjes zie je overal op straat voorbijkomen. Wij snappen dat wel, want dat is veel gemakkelijker en je hebt alsnog geen haar in je nek zitten. De cord bun is dus een variatie daarop, waardoor ‘ie net wat chiquer staat. Maar natuurlijk wel even gemakkelijk!

Link tool: url not provided

Op Instagram gaat deze knot helemaal viraal, en is menig modemeisje er wild van. Het is namelijk heel makkelijk om te doen en maakt je look net wat chiquer. Gebruiker Emma Chen van @emmachenartistry ontwikkelde deze updo en het leukste is dat je alleen maar een elastiekje nodig hebt – verder niks. Vaak is het zo dat als iets er gemakkelijk uitziet, dat het dat niet altijd is. In dit geval gelukkig wel. We like it!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry)

Hoe maak je de cord bun?

Emma laat zien hoe ze het doet. Handig is wel als je haar niet super glad is of net gewassen – er mag best een beetje structuur in zitten. Dit kun je ook creëren door het wat te touperen of een zeezout spray of droogshampoo te gebruiken, die geeft een goede textuur aan je haar.

Vervolgens pak je een elastiekje en bind je die laag in je nek om je haar, waarbij je je haar er op het einde niet helemaal doorheen trekt. Zo ontstaat er al een knotje. Het uiteinde van het haar, wat er dan nog uitsteekt, wikkel je daarna losjes om het elastiekje heen en die stop je vervolgens achter in het elastiekje. Gaat dat wat lastig, dan kun je eventueel alsnog een schuifspeldje gebruiken, maar dat is dus niet per se nodig. Ook optioneel: laat wat plukjes aan de voorkant van je coupe loshangen en ook de knot zelf mag best messy zijn. Dit gaan we meteen proberen!

Sieradenparty

Wat de lage knot zo tijdloos maakt, is dat het bij elk haartype past. Doordat je lokken niet in de weg zitten, kun je dus heel eenvoudig je oren volgooien met de leukste sieraden. Denk aan opvallende oorbellen of juist verschillende ringetjes – de keuze is reuze!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws