Waarom je The Self-Made Summit dit jaar niet mag missen

Ambition begins here!

Een plek waar je van andere vrouwen kunt leren, waar je je kunt laten inspireren en waar je weggaat met een dosis nieuwe kennis. The Self-Made Summit is hét business evenement voor ambitieuze vrouwen. Daarom belde Marie Claire met founders Emilie Sobels, Stephanie Knoors en Marieke Renes, en vroeg hen alles over het evenement.

The Self-made Summit

The Self-Made Summit is ontstaan na een spontaan bezoek van Emilie aan een soortgelijk evenement in Amerika. Het idee om het naar Nederland te halen was snel geboren toen ze zag wat voor magie er ontstond wanneer zoveel ambitieuze vrouwen samenkomen. "Na de eerste editie gebeurde dat hier ook. Al die vrouwen bij elkaar, je voelt meteen dat het gaat bruisen en sprankelen", vertelt Emilie.

"Het stukje magie was de kickstart, maar we hebben een bredere missie", gaat ze verder. "Met The Self-Made Summit willen we de positie van vrouwen in het zakelijk landschap verbeteren, en daar sluit het evenement naadloos op aan. Ook willen we meer rolmodellen een platform bieden en meer vrouwen zichtbaar maken door ze een plek op het podium te geven." Aan vrouwelijke sprekers is er dan ook geen gebrek tijdens The Self-Made Summit, want in hun database vind je een mooie balans tussen bekende rolmodellen – die bekend zijn via social media of uit de media – en vrouwen die de potentie hebben om een rolmodel te worden.

Stephanie vult aan: "Dit verhaal is wat wij met zijn drieën nastreven, wat zo aligned is, en wat we zo met elkaar voelen. Wat ik het allermooist vind is de combinatie van bestaande rolmodellen een plek geven en dat aan te vullen met vrouwen waarvan wij voelen dat ze een bepaalde sparkle hebben, een niche, potentie, waarvan wij vinden dat ze meer zichtbaar moet zijn. En zo creëer je ook meer rolmodellen." Maar niet alleen van de sprekers leer je veel, als bezoeker leer je ook veel van elkaar. Marieke: "De reden waarom we dit echt doen, is if you can see it, you can be it. Er is voor ieder wat wils, maar het triggert ook om uit je comfortzone te stappen. Want als zij het kan, dan kan ik het ook."

Carrièrelessen

Bij The Self-Made Summit ga je weg met een koffer vol inspiratie, motivatie en een flinke dosis kennis en carrièrelessen. Door de jaren heen, hebben de ladies ook zelf de nodige carrièrelessen geleerd. Zo heeft Emilie geleerd dat het belangrijk is om transparant te zijn in wat je doet, met name naar je team toe. Omdat dit je team beter helpt, vooral in een vroeg stadium.

Volgens Marieke is het belangrijk om altijd tegenkracht te krijgen, dus de mensen die om je heen staan moeten niet alleen complementair zijn, maar ook kritisch zijn naar jou. "Zo ontstaat er een mooie dynamiek, omdat je ervoor zorgt dat je de juiste mensen om je heen verzamelt", aldus Marieke.

Voor Stephanie is het belangrijk om eerlijk te blijven naar jezelf, vooral als je de hulp van een ander nodig hebt. "Bij mij is het vragen om hulp nog steeds belangrijk. Ik merk dat veel vrouwen in general, en ik zelf ook, geneigd zijn om problemen zelf op te lossen. Je moet in staat zijn om je kwetsbaar open te stellen en hulp van anderen te vragen, waarbij de keerzijde is wat voor jou de beste keuze is."

Wie moet je zien? 

Met een hele waslijst aan inspirerende vrouwen, wordt het kiezen nog best lastig. Gelukkig gaven de founders ons wat tips. Zo kijkt Emilie uit naar Lale Gül, die een webinar gaat geven over vrijheid en hoe je ermee omgaat als je te maken krijgt met onbegrip of tegengeluid uit je direct omgeving. Ook Janneke Niessen staat hoog op haar lijstje.

Voor Marieke is Sophie-Anne Onland zeker een tip, omdat zij het perfecte voorbeeld is waarom ze The Self-Made Summit organiseren: voor motivatie en inspiratie om je eigen rolmodel te worden. En voor Stephanie zijn ook de presentaties van jonge rolmodellen, zoals Joy Bosz, een aanrader om te kijken. Maar ook de talk van Carlijn Pluijmakers Emmen en de duotalk Simone Jansen en Chantal Korteweg van ABN AMRO staan hoog op hun lijst. 

Maar naast dit rijtje zijn er natuurlijk nog een hele hoop sprekers die je niet mag missen. Ben je bang dat je FOMO hebt naar andere sprekers? Gelukkig kun je na het evenement alle webinars terugkijken. Scheelt weer! 

16 maart

De eerstvolgende editie van The Self-Made Summit is op 16 maart en tickets zijn al voor 90 procent uitverkocht, dus wees er snel bij als je nog geen tickets hebt - die je hier scoort!

Fijne bijkomstigheid: je kunt kiezen voor een regulier ticket en een digital ticket, waarbij je het evenement online kunt bijwonen. Bezoekers met een regulier ticket krijgen automatisch een digital ticket. Zo weet je zeker dat je helemaal niets mist van deze inspirerende dag!

Beeld: The Self-Made Summit