Slim: op deze dag is een vakantie boeken het goedkoopst

Zo is die droomreis een stukje betaalbaarder!

De zon is inmiddels voorzichtig weer aan het doorbreken, maar écht zomers kunnen we het weer nog niet noemen. Niet gek dus dat we momenteel massaal weg zwijmelen bij dromige vakantiebestemmingen met zonnige zandstranden en pittoreske dorpjes. Maar er is ook een ándere goede reden om juist nu je zomervakantie in te plannen: het kan je namelijk veel geld schelen!

Onderzoeksresultaten

Skyscanner heeft onlangs onthuld dat je het beste 24 weken van tevoren je reis kunt boeken. De goedkoopste dag om te boeken is daarnaast op een zaterdag. Deze resultaten kwamen naar buiten nadat de wereldwijde reissite miljoenen boekingen heeft geanalyseerd. Hierbij keken ze naar de meest populaire vakantiebestemmingen over de afgelopen twaalf maanden. Maar er is meer! De resultaten verschillen namelijk per bestemming en maand.

  • Zo is vanaf Amsterdam de goedkoopste dag om naar Lissabon te reizen in augustus op een woensdag, terwijl dat vanaf Rotterdam op een zondag is.
  • De beste tijd om een vlucht te boeken van Amsterdam naar New York in december is 27 weken van tevoren, terwijl een vlucht van Amsterdam naar Cancun het beste 47 weken van tevoren kan worden geboekt.
  • Van Barcelona naar vanaf Eindhoven is dinsdag de goedkoopste dag om te boeken, terwijl dat voor Ibiza op maandag de goedkoopste dag is.

Besparingsgenerator

“De meeste mensen zijn zich niet bewust van een aantal eenvoudige tips en reishacks die hen enorme besparingen kunnen opleveren”, aldus Skyscanner reisexpert Ronald Scheepens. “Deze inzichten hoeven niet afkomstig te zijn van geruchten uit de industrie: bij Skyscanner hebben we toegang tot enorm veel data die we beschikbaar kunnen stellen voor reizigers. We testen het en delen deze inzichten via onze besparingsgenerator. Nederlandse reizigers kunnen hiermee berekenen wat ze kunnen besparen op hun reis. Die inzichten zijn gebaseerd op onze top 15 meest populaire routes voor elke maand van het jaar.”

Ben jij dus benieuwd of de resultaten ook daadwerkelijk kloppen? Probeer het als je binnenkort een reis wil boeken!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws