Al jaren iconisch: Levi’s viert het 150-jarig jubileum van de 501 met nieuwe pasvormen

Het denim van Levi's is al jaren enorm geliefd.

Het begon in 1873 met een patent voor koperen klinknagels op werkbroeken, maar inmiddels is Levi’s uitgegroeid tot een van de geliefdste jeansmerken ter wereld. Dit jaar bestaat het 501 model van het merk 150 jaar, en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Immer iconisch

Het is een heuglijk jaar voor Levi’s. De 501 jeans – die een behoorlijk iconische status verkreeg – bestaat al 150 jaar. En die iconische status is welverdiend. De signature look van Steve Jobs – ja, de man die zwoor bij één soort outfit – bestond uit een paar Levi’s 501. Kurt Cobain woonde de MTV Video Music Awards bij in een paar Levi’s 501. Marilyn Monroe verscheen in een high-waisted versie van de broek op de set van The Misfits. Bruce Springsteen droeg de broek op zijn veel geprezen albumcover Born in the U.S.A, en Barack Obama gooide in 2009 de eerste pitch voor de St. Louis Cardinals in een baggier style van de 501. En zo kunnen we nog wel even doorgaan – want ook Haily Bieber, Victoria Beckham, Alexa Chung, George Clooney, Kendall Jenner, Hilary Duff, Jennifer Lopez, Gigi Hadid, Kaia Gerber, Jennifer Aniston, Selena Gomez, Sofia Richie, Chloé Grace Moretz, Karlie Kloss en Chloë Sevigny zijn 501-dragers, om toch nog maar een paar namen te noemen.

Marilyn in haar Levi’s 501 op de set van The Misfits.

En niet alleen A-listers zijn fan, onder vrijwel elke denimlover is de Levi’s 501 geliefd. Het 150-jarige bestaan van het icoon mag dan ook zeker gevierd worden. En dat doet het label ook!

Nieuwe pasvormen en afwerkingen

Om het jubileum te vieren, brengt Levi’s een aantal nieuwe pasvormen uit. Of nou ja, nieuwe. Het denimmerk dook in het archief en blaast een aantal voormalig modellen nieuw leven in. Een daarvan is de ’54, dat volgens het label een ware must-have gaat worden dit seizoen. Al is-ie wel iets anders dan de originele ’54. Deze spijkerbroek heeft een wat hogere taille met een smallere, licht taps toelopende pijp (een pijp die geleidelijk aan smaller loopt).

Ook op de Levi’s 501 ’81 komt een nieuwe variatie. Dit nieuwe model is geïnspireerd op de versie uit 1981 – deze versie was de eerste die speciaal voor vrouwen werd uitgebracht. Het doet denken aan de momjeans. Het model heeft namelijk een wat hogere taille door een hogere rise. Ook heeft de broek licht taps toelopende pijpen.

 

Daar houdt het overigens niet mee op. Ook andere modellen uit de 501-lijn worden voorzien van een reeks nieuwe afwerkingen geïnspireerd op broeken uit het archief. En verwacht ook nieuwe afwerkingen, zoals patchworkdetails. Klinkt goed, als je het ons vraagt!

Laatste nieuws