Back to blue: de denimtrends van 2023

Denim-lovers opgelet!

Denim-lovers opgelet! De vraag naar alles wat met denim te maken heeft, is ongekend hoog. Van maxi skirt tot jumpsuit: denim is dรฉ trend van 2023. We zullen de spijkerstof overal terugzien en daarom geven je alvast de nodige dosis inspiratie.

Wide-leg jeans

Als het aan Gen-Z ligt, dan heeft de skinny jeans zijn beste tijd gehad en gelukkig is deย wide-leg jeans, of wijde spijkerbroek, anno 2023 niet meer weg te denken van het straatbeeld. Door haar elegantie en edgy stijl is het een favoriet van menig modefanaat, en dat snappen wij heel goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gala Gonzalez (@galagonzalez)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ๐”› (@xeniaadonts)

Denim maxi skirt

De mini skirt zat afgelopen zomer dan wel in de lift, maar het is haar grote zus de maxi skirt die dit jaar een van de grootste trends lijkt te worden. Anno 2023 is de maxi skirt namelijk weer helemaal back in businessย en met name de denim variant zullen we aankomend voorjaar veel gaan zien.

NL Beeld: BrunoPress

Casual maar toch chic: met een denim maxi-rok kun je alle kanten op. Benieuwd hoe influencers de trend vormgeven? Wij speurden Instagram af naar inspiratie.

ย 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Sybarite (@thesybaritelife)

ย Denim on denim

Van top tot teen gekleed in denim: double denim was een tijdje uit het straatbeeld verdwenen, maar tegenwoordig weer helemaal hot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella Cohen (@isabellecoheen)

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Lisa Baranello van het denim-merk Miss Sixty legt uit aan Women at home waar je op moet letten als je wil gaan voor een all-denim look. “Wanneer je double denim wilt stylen, let er dan op dat de denimkleurwassing van beide items overeenkomen”, legt ze uit. “Om de monochromatische look te doorbreken, kun je altijd een statement riem toevoegen of de outfit combineren met een cropped top.” Vind je dit te veel gedoe, maar wil je wel een all-denim look? Ga dan voor een denim-jurk of jumpsuit, hiermee zit je altijd goed!

Bron: Vogue, Women and Home | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws