Om deze reden kun je beter niet met los haar slapen

Dit heeft voornamelijk met je huid te maken.

African American woman sleeping in bed

Gooi jij je haren het liefste los voordat je gaat slapen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen vinden het namelijk heerlijk, slapen met los haar. Toch blijkt dit minder goed voor je lokken te zijn dan je misschien denkt.

Los of vast haar

Als het gaat om kapsels tijdens het slapen zijn er altijd twee kampen: team vast haar en team los haar. Behoor jij tot die laatste categorie, dan voelt na een lange dag met een strakke paardenstaart of knot het lostrekken van dat elastiekje vast als het losmaken van je beha wanneer je thuiskomt.

Vuil

Maar hoe goed het ook voelt, slapen met los haar is unfortunately minder gezond dan we dachten. En daarbij gaat het niet zozeer om beschadiging van je lange lokken, maar om je huid. Volgens Dendy Engelman, een dermatoloog uit New York City, is haar een soort magneet die viezigheid aantrekt. En als die haren de hele nacht over je gezicht, hals of nek heen hangen kun je wel bedenken dat het vuil ook daarop gaat zitten.

Oplossing

Met los haar slapen kan resulteren in meer puistjes op en rond je gezicht, en dat is iets waar we – to say at least – niet echt op zitten te wachten. Je doet er dus goed aan om je lokken voor het slapengaan vast te maken in een staart, knot of vlecht, zodat ze ’s nachts niet voor je gezicht hangen. Kun je dit niet aan en móet je met los haar slapen? Dan is het verstandig om voor bedtijd je haar te wassen, zodat er zo min mogelijk vuil in zit wanneer je slaapt. Kanttekening hierbij is natuurlijk wel dat met nat haar slapen weer niet veel goeds doet voor je haarstructuur. Uh, it’s so hard to be a woman…

Bron: Cosmopolitan, Grazia | Beeld: iStock