Cool en chic: de wixie cut is perfect voor de lente

Wij trekken vast een sprintje naar de kapper!

Move over pixie cut, want de wixie cut is here to stay. Dit kapsel heeft het beste van beide werelden: het staat zacht in je gezicht én benadrukt je beste features. Kortom, tijd voor de big chop chop!

Wixie cut

De pixie cut is je vast al wel bekend. Dit is namelijk een klassiek kapsel, wat gekenmerkt wordt door de korte ‘elfachtige’ snit. Voor wie de pixie cut nog een stap te ver is, is de wixie cut the way to go.

Zachte versie

Jo Dryer, creatief directeur bij Yoke, vertelt aan Stylist: “De Wixie is een zachtere en iets meer ontspannen versie van de pixiesnit.” Het kapsel heeft een zachte omtrek, waarbij het iets langer is rond de oren en de achterkant van de nek.

Dit kapsel heeft veel invloeden uit de jaren 60, en Brits supermodel, actrice en zangeres stond Twiggy bekend om haar korte hairdo. Voor wie het kapsel te kort is, is het ook mogelijk om ‘vleugels’ te creëren rond de oren en de nek. Jo Roberston van Eleven Australia legt uit: “Er is nog lengte over de oren en nek die ‘gevleugeld’ gedragen kan worden, wat de illusie van volheid en lengte toevoegt, waardoor het een veel zachtere optie is voor korter haar.”

Goed nieuws, want dit coole kapsel staat bij iedereen mooi. Dit komt omdat je zelf kunt bepalen hoe kort je het wilt hebben en waar het juist wat langer moet. Van steil haar tot slag en zelfs met krullen: scroll naar beneden voor wat inspiratie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Corrin (@emmalouisecorrin)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iván Gómez (@ivangomez)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAL SALCEDO (@salsalhair)

Low maintenance

Tip van de experts: geef bij de kapper aan hoeveel tijd je wilt besteden aan het stylen van je nieuwe hairdo. Zo kan je kapper ervoor zorgen dat je het perfecte kapsel krijgt. En als het goed is geknipt, is er minimale onderhoud nodig!

Bron: Stylist | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws