Deze eyeliner hack is populair onder visagisten en TikTok

TikTok is fan, en wij ook!

Eyeliner zorgt voor een instant zwoele blik, en tegenwoordig gaan we verder dan een subtiele wing. Op dit moment zweert menig visagist namelijk bij inner corner eyeliner, en dit is niet voor bangeriken weggelegd! *wink wink*

Inner corner eyeliner

Eyeliner boven je ogen vraagt om een steady hand, maar na een kaar keer oefenen heb je dat kunstje wel onder de knie. De nieuwe trend onder visagisten is alleen een stuk lastiger, en hiervoor brengen we eyeliner niet in de buitenste ooghoeken aan maar in de binnenste ooghoeken. Het is bold en knap, en TikTok is helemaal fan. Vooral in combinatie met een lijn in de buitenste ooghoeken, wat ook wel siren eyes wordt genoemd.

@natseleen_ How to do the perfect inner corner liner #innercorner #makeuphack ♬ blood sweat and tears by BTS – Tik Toker

Zo doe je het

Maar wat is het geheim voor deze hack? Om te voorkomen dat je jezelf in het oog prikt, vroeg Cosmopolitan aan visagist Sandra Saenz hoe je dit trucje bij jezelf doet.

Ten eerste is het belangrijk om eyeliner op je bovenste wimperlijn aan te brengen. Volg deze hoek met oogschaduw, om de kleur minder fel te maken. Daarna – en dat is het moeilijkste deel – bepaal je de lengte van de binnenhoek. Geef dus niet meteen gas, maar breng kleine vegen aan tot je tevreden bent met de lengte. Tip van Saenz: stop voordat je de zijkant van je neus aanraakt.

Daarna verbind je de binnenste eyeliner met de rest en breng je een dikkere lijn aan in de onderkant. Ze raadt aan om een vloeibare eyeliner met een kwastje met fijne punt aan te brengen om een mooi smokey effect te krijgen. Alleen nog het driehoek invullen en je bent klaar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Mamahua (@lizagirl_mua)

Tips en tricks

TikTok has got your back, want hier vind je een hoop tips waarmee je deze trend tot perfectie kunt krijgen. Zo kan het helpen om te beginnen met kleine stipjes waardoor je voorkomt dat je te veel make-up gebruikt. Met concealer en een klein kwastje kun je de hoekjes scherper maken en eventuele foutjes wegwerken. Worth the try, right?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws