Deze dingen in de ochtend zorgen voor weinig productiviteit

Wat je in de ochtend doet, zet de toon voor de hele dag.

Een takenlijst die niet afkomt, weinig concentratie en slaperige ogen. Soms zijn er dagen waar je niet vooruit te branden bent. Hoewel dit prima een keer kan voorkomen, speelt je ochtendroutine hier ook een grote factor in. Met name deze dingen gooien je productiviteit flink in de war.

In de ochtend

Met telefoons, social media en afleiding is het soms moeilijk om gefocust te blijven. Toch is het volgens experts belangrijk om een ochtend vol voldoening te besteden, zodat je hier de hele dag profijt van hebt. Hoe je dit doet? Productiviteitsexperts delen met Huffpost een paar dingen die je vooral niet moet doen voor een werkdag. Take notes!

1. Je begint meteen aan je werk

Hoewel het verleidelijk is om je bed uit te rollen en meteen aan het werk te gaan, kun je dit beter niet doen. Volgens Deb Lee, een productiviteitscoach, kun je beter een ochtendroutine hebben die de toon zet voor de dag. “Zoek uit hoe die routine er voor jou uitziet en zorg ervoor dat je niet aan het rennen bent op het moment dat je voeten de grond raken”, aldus Lee.

2. Je begint de dag met een lange takenlijst

Het is een fijne start van de werkdag om een takenlijst te maken met dingen die je moet doen, maar begin je dag nooit met een lange takenlijst die geen prioriteit heeft. Productiviteitscoach Jessica Massey legt uit dat het misschien je taken goed op een rijtje zet, maar kan het ook zorgen voor een overweldigend gevoel. Tip van haar: gebruik de laatste minuten van je werkdag om de volgende werkdag te plannen. Je zult merken dat je productiviteit omhoogschiet!

3. Je kijkt meteen op je telefoon

Onze telefoon ligt tegenwoordig altijd binnen handbereik, zo ook in de ochtend. Toch kun je het checken van je telefoon of je e-mails beter even laten, zegt Productiviteitscoach Lucinda Nixon. “Wat we aan het begin van de dag doen, zet de toon van de dag. Dus wakker worden en door social media scrollen of je e-mail checken zal je niet helpen.”

4. Ze beginnen de dag zonder structuur

Is je ochtend vol chaos, dan kan het helpen om er meer structuur aan te geven. Nixon: “Een ding dat mij geholpen heeft om me voor te bereiden op de dag en productiever en bewuster met mijn tijd om te gaan, is tijdsblokken aan taken te besteden.” Deze tijdsblokken zijn bedoeld voor taken die noodzakelijk zijn, zoals het beantwoorden van e-mails of het maken van een vergaderagenda. Buiten die tijd kun je je richten op andere opdrachten, en ben je beter gefocust.

Bron: HuffPost | Beeld: Pexels

Laatste nieuws