Hoe we de skinny jeans dit seizoen dragen (want helemaal uit de mode is-ie niet)

Bepaalde trends passen perfect bij de skinny jeans.

Street style during 2019 ready-to-wear fashion week in Paris

Het bezorgde best wat controverse toen Gen Z verkondigde dat de skinny jeans op z'n retour was. Goed, wij hebben ook een observatievermogen en ook wel gezien dat wide-leg jeans en straight leg jeans momenteel the way to go zijn. Toch betekent het niet dat de skinny jeans het veld volledig heeft moeten ruimen.

Wanneer te dragen?

De skinny jeans-discussie is al een tijdje gaande. Is-ie nu uit de mode of kan het nog prima? Korte versie: je moet dragen waar jij je fijn in voelt. Is dat een skinny? Lekker doen! En het item is niet zo passé als anti skinny jeans-aanhangers verkondigen. De manier om deze jeans momenteel te dragen, is door het te stylen volgens de 2023 trends. En oké, met elke denimsoort werken de volgende trends, maar ze lenen zich ook perfect voor de skinny.

Met ballerina's

De ballerina maakte in 2021 een ware comeback, maar het gebeurt wel vaker met trends dat ze even op gang moeten komen. Momenteel lijkt de ballerina een piek bereikt te hebben. Deze comfortabele Franse schoenen zijn stijlvol, comfortabel en kun je perfect dragen onder een skinny jeans.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Met een slightly oversized item

Wijde blouses en wijde truien zijn helemaal 2023. Superleuk om te dragen boven een skinny jeans. Zo voorkom je dat je gehele figuur verdwijnt in je outfit.

Met een blazer

Een combinatie waarmee je de plank echt nooit, nooit, nooit misslaat, is toch wel de skinny jeans + blazer combo. Zeker wanneer je kiest voor een blazer in een lichtere kleur, komt je look erg polished over.

Met een trenchcoat

Net zo'n veilige optie (niet te verwarren met saai) als de blazer: de trenchcoat. Met deze jas kom je áltijd goed voor de dag en de skinny jeans staat hier perfect bij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Nog meer inspiratie

Of bovenstaande alle fashionable opties zijn om de skinny jeans te dragen? Zeker niet, er zijn nog genoeg andere combinaties waarmee je dit seizoen goed voor de dag komt. Zo staat de skinny jeans ook goed bij een leren jas (maakt het meteen wat stoerder) en combineer je het prima met een breton top (heerlijk Frans).

Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram