9 basics die deze lente niet in je garderobe kunnen ontbreken

Een goede basis voor jouw capsulegarderobe.

Als jij vaak voor je overvolle kast staat en bij jezelf denkt: 'Ik heb niks om aan te trekken', dan wordt het misschien tijd om te investeren in een paar goede basics die de basis vormen voor jou capsulewardrobe. Deze items zijn tijdloos en zo heb je altijd wat om aan te trekken. Deze negen basics kunnen deze lente niet ontbreken in jouw kledingkast.

Tijdloze kleding

Het idee achter de capsulegarderobe ken je vast wel: een zorgvuldig samengestelde collectie van tijdloze kleding die je goed kunt combineren met andere items. Een capsule wardrobe samenstellen is volgens designer Misha Nonoo een must. “Met een capsulegarderobe heb je nooit het gevoel dat je ‘niets hebt om aan te trekken’. Het is geruststellend om te weten dat je alleen stukken bezit die gemakkelijk kunnen worden gecombineerd en er altijd chic uitzien”, vertelt ze daarover aan InStyle. “Het is ook goed voor het milieu en voor je portemonnee om beter te kopen en langer te dragen.”

Witte body

Een witte body is een must in elke garderobe. Het item is nauwsluitend en dat is handig, want hierdoor is het perfect te combineren met andere kleding, zonder dat het er bulky uitziet, onder een blazer bijvoorbeeld!

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Slip dress

De slip dress is een item geworden dat we het hele jaar door dragen. De slip dress werd vroeger binnen de muren van de slaapkamer gedragen. De jurk heeft daardoor best een sexy uitstraling. Veel dragers van het item kiezen er daarom voor om de look casual te maken. Het fijne aan de jurk is dat-ie heel veelzijdig is, waardoor je het met veel kledingstukken kunt combineren om het wat meer athleisure te maken. Van cozy hoodies tot oversized button-downs, en van sneakers tot chique hakken.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Een paar jeans

De skinny jeans, straight leg jeans, de flared jeans, er zijn zoveel soorten spijkerbroeken. Welke je het liefste draagt is aan jou, maar een goede spijkerbroek mag niet ontbreken in je kast.

Beeld: NL beeld / BrunoPress

Witte button-down

Bepaalde kleding mag niet ontbreken in je kledingkast. Natuurlijk verschilt het per stijl welke items dat voor jou zijn, maar dit ene kledingstuk is volgens Nonoo een must voor elke vrouw: een witte button-down blouse. Ze noemt het ‘de ultieme bouwsteen’ voor een capsulegarderobe.

Blazer

Nog zo’n kledingstuk dat enorm veelzijdig is: de blazer. Het kledingstuk staat bekend om zijn verfijnde karakter en kan elke outfit naar een hoger niveau tillen. Niet alleen geschikt voor een dag op kantoor, maar ook tijdens een cocktailavondje. Boven een kokerrok, een tailored pants of – heel simpel – gewoon boven een spijkerbroek.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Wide-leg trousers

De wide leg trousers, of wijde broek, is anno 2023 niet meer weg te denken van het straatbeeld. Door haar elegantie en edgy stijl is het een favoriet van menig modefanaat, en dat snappen wij heel goed. Stijl hem deze lente met een strakke top en je bent good to go!

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Wit t-shirt

Een wit t-shirt is de perfecte partner in crime voor tig outfitcombinaties. De tee-and-jeans combinatie is wellicht de bekendste, maar het kledingstuk past ook boven een opvallende rok of onder een edgy blazer. Echt, je kunt er alle kanten mee op.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Gebreide trui

Wanneer de zon net onder is, en het net te warm is voor een jas, komt een trui heel goed van pas. Een gebreide trui is tijdloos en eigenlijk elk jaar weer een hit. Gooi hem nonchalant over je schouders en combineer hem met elke outfit. Een must!

Witte sneakers

Ten slotte, de witte sneakers. Deze staple kan niet ontbreken in je garderobe want je kan ze dragen onder let-ter-lijk alle outfits die je maar kan bedenken. Investeer dus in een goed paar, want deze ga je ongetwijfeld veel dragen.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Bron: In Style, Archief Marie Claire | Beeld: NL Beeld / BrunoPress