Dit zijn de favoriete jeans van Meghan Markle

Je kleden als Meghan Markle? Dat kan! Al hangt er wel een prijskaartje aan.

Een haute couture japon is prachtig, en een custom-made pantalon is charmant, maar zo af en toe wint niets het van de casual jeans. Ook als je een royal bent.

Meghan Markle wordt met regelmaat in jeans gespot. Wide leg jeans, skinny jeans, destroyed jeans: het hangt allemaal in haar kast. Haar garderobe zal ongetwijfeld rijk zijn aan veel verschillende labels, maar een aantal merken komt opmerkelijk vaak terug.

Mother-jeans

Een broek is een broek, zou je denken. Maar niet als Meg ‘m draagt. Tijdens haar eerste public outing met prins Harry gingen de twee naar de Invictus Games in Toronto in 2017 en droeg Meghan een ripped jeans van het merk Mother. Ze combineerde dat toen met een blouse van Misha Nonoo en ballerina’s van Sarah Flint. Leuke outfit, dachten wij, maar door de Britse tabloids werd ze door haar jeans bestempeld als ‘niet royal genoeg als vriendin voor Harry’.

De prins nam het overigens in zijn boek nog wel op voor zijn inmiddels vrouw, door te stellen dat de outfit ‘approved’ was door het paleis.

Overigens raakte Meghan door het incident niet haar interesse in het label kwijt. Ze werd nog regelmatig gespot in de jeans van Mother. Zo droeg ze het ook tijdens haar aanwezigheid bij de Invictus Games in Australië in 2018.

Outland Denim

Naast haar liefde voor Mother is ze ook al lange tijd trouw aan Outland Denim. Tijdens haar eerste royal tour werd de hertogin meerdere keren gespot in een broek van dit merk. Zo droeg ze een zwarte Outland Denim broek op de tweede dag van de tour tijdens een bezoekje aan de stad Australische stad Dubbo en droeg ze diezelfde broek nogmaals op de twaalfde dag tijdens een rolstoel-basketbalwedstrijd. Om ‘m vervolgens ook nog te dragen tijdens een bezoekje aan Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland.

Meghan Markle en prins Harry in Australië.
Meghan Markle in Sydney tijdens de basketbalfinale in het Quay Centre in Sydney.
Meghan Markle en prins Harry bezoeken Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland.

Andere geliefde merken

We noemden het al eerder, maar Meghan heeft een behoorlijke collectie jeans. Naast broeken van Mother en Outland Denim, draagt ze ook spijkerbroeken van Moussy Vintage Jeans (hierin spotten we de Duchess toen ze samen met Harry bij de Invictus Games in Den Haag aanwezig was). Grappig feitje: wanneer Meghan in de jeans van deze labels verschijnt, neemt de verkoop meteen aanzienlijk toe.

Sinds ze de Mother jeans droeg, was het specifieke model (de High Waisted Looker Ankle Fray, $228) continu uitverkocht. Pas een jaar geleden leek het label weer voldoende voorraad te hebben, en nog altijd is het een van de geliefdste modellen van het merk. En Outland Denim? Die deed het ook niet verkeerd. Nadat de voormalig actrice de broek van het sustainable merk droeg (de Harriet Jeans, $190), groeide het verkeer naar de webshop met wel 948 procent (!).

Bron: Harper’s Bazaar USA, Town and Country Mag, Marie Claire UK | Beeld: NL Beeld/BrunoPress

Laatste nieuws