Met dit mini stappenplan blijft je mascara de hele dag goed zitten

Easy does it!

Misschien dat de statistieken wat anders uitwijzen, maar wij vermoeden dat mascara het meest gebruikte beautyproduct is onder vrouwen. Het zorgt net voor een opener blik en mooier gevormde wimpers, mits je mascara mooi blijft zitten natuurlijk. Wij delen er een simpel stappenplan voor!

1. Begin met een primer

Primer gebruiken we natuurlijk onder onze foundation zodat de make-up producten de hele dag goed blijven zitten. Maar primers zijn er niet alleen voor het hele gezicht, er zijn ook oogprimers die zorgen dat je oogschaduw de hele dag mooi blijft én mascara-primers. Deze zorgt ervoor dat de mascara zich beter hecht aan je wimpers en dus langer blijft zitten. Ook kunnen je wimpers langer lijken door een primer – en dat is mooi meegenomen!

2. Vergeet niet wat poeder aan te brengen

Mascara kan sneller uitlopen in een vochtige omgeving óf als je een vette huid hebt. De mascara geeft dan namelijk makkelijker af waardoor het sneller kan gaan vlekken en uitlopen. Het is daarom belangrijk om de huid rondom je ogen en wimpers even af te poederen voordat je mascara aanbrengt.

3. Maak het af met een likje waterproof mascara

Last but not least kun je ook gaan voor een waterproofmascara. Niet iedereen is hier fan van, maar een waterproof-formule kan wel echt helpen om het product op zijn plek te houden. Zo ben je met regenachtig weer altijd beschermd tegen uitgelopen mascara!

Bron: Grazia, Beautify | Beeld: Meruyert Gonullu (Pexels)