Deze ene stylingfout begaan mensen met dun haar het meest

Het heeft helaas een averechts effect.

Je haar stylen is niet altijd de makkelijkste taak, zeker niet als je fijn haar hebt. Voorkom in dat geval zeker deze ene fout, want die kan er juist voor zorgen dat je haar futloos lijkt.

Dikker haar

Wie wil er nu geen dikker, volumineuzer haar? Zeker als je wat dunner haar hebt, is de kans groot dat je verschillende producten hebt geprobeerd die dik haar beloven. Of in ieder geval dikker. Toch biedt dit volgens dermatoloog Dr. Mona Gohara niet de oplossing: “Wanneer iemand vet, droog, fijn of dun haar heeft, wil die persoon oplossingen. Vaak gaat diegene op zoek naar producten die het probleem beloven op te lossen, maar vaak doen die producten dat niet", stelt ze in gesprek tegenover PureWow. Al kan het gebruik van het product soms wel voor problemen zorgen.

Wanneer een product verbetering belooft, maar wij het nog niet zien, zijn we geneigd om ergens meer van te gaan gebruiken. “Te veel producten gebruiken, maakt het haar zwaarder en hierdoor bereik je juist niet het gewenste volume.”

Andere problemen

Grote kans dat je meerdere haarproducten in je badkamer hebt staan. Bepaalde producten gebruiken is prima, maar gebruik ze dan wel op de juiste manier. Te enthousiast haarproducten gebruiken werkt namelijk niet. Vet haar gaan we te lijf met shampoo, maar te veel shampoo gebruiken, kan de natuurlijke oliën van je haar wegwassen. Ander probleem: te veel stylingproducten. Dit kan ervoor zorgen dat je lokken te zwaar worden, waardoor je haar gaat hangen. Niet te vergeten dat het ook nog eens haargroei in de weg kan staan.

Advies

Je hoeft gelukkig heus niet alle producten uit de badkamer te verbannen. Het advies van Dr. Gohara luidt alleen wel om het niet te gek te maken. “Kies een of twee producten die jou kunnen helpen met het gezond houden van je haar. Minimaliseer het aantal chemicaliën dat je gebruikt voor je haar, zodat je de kans op irritatie voorkomt.” En een haarverzorgingsroutine bestaat doorgaans uit vrij weinig producten: een voedende shampoo, een conditioner en dan een, hooguit twee, haarbehandeling(en) naar keuze. Dit kan een serum zijn of een schuim.

Ingrediënten

Weet je niet zo goed welke haarproducten kunnen bijdragen aan haarverbetering? Snappen we. Er zijn tegenwoordig zoveel producten op de markt verkrijgbaar. Het is belangrijk om producten te kiezen die haargroei stimuleren en volume en de dikheid ten goede komen. Ingrediënten die hiervoor kunnen zorgen, zijn biotine, keratine, minoxidil en ginseng. Je kunt ook kiezen voor pepermunt-, castor- en druivenpitolie: deze keuzes verzwaren het haar bovendien niet, dus dat is een win-win!

Bron: Dingen voor Vrouwen, PureWow | Beeld: NL Beeld/BrunoPress