Zijn je lokken snel futloos en vet? Dit kan de oorzaak zijn

Had jij hier al eens aan gedacht?

De meeste mensen krijgen te maken met vet en futloos haar als ze het meerdere dagen niet hebben gewassen. Sommige vrouwen hebben daarentegen pech en dealen na een dag al met een vette coupe. Het kan een kwestie van slechte haarproducten zijn, maar het kan ook met iets anders te maken hebben.

Menstruatiecyclus

Net als schommelingen in je humeur, eetlust en libido, heeft de menstruatiecyclus ook invloed op je kapsel – alsof we niet al genoeg te verduren hebben tijdens deze periode in de maand. Het heeft echter een logische verklaring, aangezien je in de week voordat je ongesteld moet worden extra progesteron aanmaakt in je lichaam.

Je lichaam maakt extra talg aan, waardoor veel vrouwen voor de menstruatie vaak extra veel puistjes krijgen. Maar niet alleen zorgt talg voor puistjes, ook kan het je lokken extra vet en futloos maken. Goed om te weten: op het moment voor je ovulatie is je kapsel op z’n best.

Andere redenen

Niet alleen tijdens de menstruatiecyclus spelen hormonen een rol, ook tijdens de overgang kunnen hormonen zorgen voor een andere coupe. Tijdens de overgang kunnen haren namelijk uitvallen, door de afname van het hormoon testosteron. Ook kan een hoog insulineniveau, bijvoorbeeld bij PCOS, de boosdoener zijn voor uitvallend haar. Ook kan een traag werkende schildklier ervoor zorgen dat je haar dunner wordt, aangezien het sneller uitvalt.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws