C'est terrible: het vierde seizoen van Emily in Paris loopt vertraging op

En dat na de meest spannende cliffhanger ooit.

De laatste paar minuten van het derde seizoen van Emily in Paris zorgden ervoor dat we op het puntje van onze stoel zaten. Want mon dieu, wat gebeurde daar? Des te spijtig dat het nog eventjes duurt voordat we antwoorden krijgen. Het nieuwe seizoen heeft namelijk vertraging opgelopen.

Cliffhanger

Het derde seizoen zat weer boordevol amour, drama en natuurlijk fashionable outfits. Precies zoals we van Emily in Paris gewend zijn. We moeten het nog wel even hebben over de enorme cliffhanger aan het einde van het seizoen. De laatste paar minuten van de laatste aflevering zorgden ervoor dat we op het puntje van onze stoel zaten. Camille (Camille Razat) en Gabriel (Lucas Bravo) wisselden bijna hun ‘I do’s‘ uit tijdens hun verlovingsfeest, maar Camille (die het ook had aangelegd met Sofia (Melia Kreiling) brak het af. Dit omdat ze niet meer kon ontkennen dat haar verloofde gevoelens heeft voor Emily (Lily Collins) die inmiddels een relatie had met Alfie (Lucien Laviscount).

Maar omdat Alfie geen tweede keus wilde zijn, zette hij een punt achter de relatie. O, en dan kwam ook nog die ene onthulling waarin Gabriel met Emily deelt dat Camille zwanger is. En dit alles in de laatste vijf minuten van aflevering tien van Emily in Paris. We willen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk antwoorden op al deze vragen, maar hiervoor zullen we toch echt nog even geduld moeten hebben...

Staking

Dit komt door de staking van scriptschrijvers die al ruim een maand weigeren om te werken aan scripts voor films en series. Het vierde seizoen van Emily in Paris zou aan het einde van de zomer of aan het begin van de herfst beginnen, maar dit is nu al twee maanden vertraagd. En omdat de staking nu nog bezig is, kunnen deze twee maanden nog wel eens gaan oplopen.

Op dit moment is de schrijversbond WGA druk aan het onderhandelen met studio's en streamingdiensten om tot een akkoord te komen. Schrijvers eisen een beter salaris en meer regels met betrekking tot het gebruik van kunstmatige intelligentie. Laten we hopen dat dit snel lukt!

Bron: Grazia | Beeld: Emily in Paris, Netflix