Deze kapsels zijn perfect voor de zomer

6 kapsels om aan je kapper te laten zien!

In de zomer dragen we graag zwierige jurkjes, lichte crèmes en zo weinig mogelijk make-up. Maar wat doen we met ons haar? Simpel! We kiezen voor een kapsel dat perfect is voor de warme temperaturen – en daar zijn deze kapsels een goed voorbeeld van!

Zomerproof kapsels

Net als met bikinitrends en modetrends, zijn er op het gebied van haar ook kapseltrends voor de zomer van 2023. En no worries, want deze kapsels bevatten ook volume, laagjes en zelfs een pony. Ze zijn summerproof, dus je hebt geen last van warme haren in je nek. Houd je telefoon maar gereed, want je wilt na het lezen van dit artikel snel mogelijk een afspraak bij de kapper maken!

1. 'C' cut

De 'c' cut, oftewel de curved cut, is door de lengte en luchtigheid een populair kapsel voor de zomer. Het haar ziet er veel voller uit en door de lagen leg je de nadruk op je gezicht. Zo wordt je gezicht nog beter geaccentueerd!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lucy Hale (@lucyhale)

2. Butterfly cut

De butterfy cut is net zo luchtig als het vorige kapsel, al heb je hier meer lengte bij. Door de lange en gedurfde lagen, passen ze heel goed bij curtain bangs – een andere grote favoriet voor de zomer. Tip: vraag om de lagen en je pony te knippen op kinlengte. Alleen nog met een haardroger erdoor en wat textuur spray en je bent klaar om te gaan.

3. Bixie cut

Move over, pixie, mixie en wixie. Dit jaar is het de bixie cut die furore maakt. Het kapsel bevat veel textuur doordat de voorkant wat korter is en de lengte aan de achterkant en zijkanten iets langer.

4. Shaggy lob

Wil jij een kapsel die je altijd volume en textuur geeft, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen? Dan zit je met de shaggy lob goed. Door de verschillende lagen, lijkt je haar veel voller en staat het goed bij elk haartype.

5. Box bob

De box bob heeft een 'stompte snit' waardoor het lijkt alsof je haar veel dikker is. Draag het met steil haar of geef het extra volume door het met textuurspray wat warriger te maken. Wij zijn fan!

6. Blunt bob

Niet te verwarren met de box bob, want de blunt bob is veel scherper en korter. Doordat het gemakkelijk te stylen is, is het 't perfecte kapsel voor op vakantie.

Laagjes en volume

Wil je nog wel wat lengte behouden? Dan kan het ook helpen om wat extra laagjes in je haar te knippen. Hierdoor blijven je lokken lang, maar is het minder dik en zwaar. Met 'internal layers' krijgt je haar zelfs meer vorm, zonder dat je de laagjes kunt zien.

Bron: The Everygirl | Beeld: NL Beeld