Deze budget-friendly basics van HEMA zijn perfect voor je capsulegarderobe

En dat zonder overboard te gaan met je budget.

Nog niet zo lang geleden verleidde de modewereld ons ertoe om te shoppen volgens de laatste trends, maar anno 2023 willen we vooral dat items de potentie hebben om lang mee te gaan. We verlangen dan ook naar basics waarmee we een capsulegarderobe kunnen samenstellen. En een aantal van die basics, die kun je gewoon bij HEMA shoppen.

Een capsulegarderobe

Het idee achter een capsulegarderobe is heel simpel. Met een zelf samengestelde kerncollectie zul je nooit het gevoel hebben dat je niets hebt om aan te trekken. Je kast hangt dan namelijk vol met kledingstukken van goede kwaliteit die er altijd chic uitzien en makkelijk gedragen kunnen worden met andere items.

Het zijn vaak kledingstukken in neutrale kleuren die bovendien tijdloos zijn. Hiermee behouden ze na verloop van tijd hun veelzijdige karakter. Ongeacht de laatste mode kun je deze kernstukken blijven combineren met nieuw(re) trends.

Musts voor je kerncollectie

Er is een aantal kledingstukken dat niet mag ontbreken in je kast. Een (zwarte) turtleneck is daar een voorbeeld van. Het staat altijd elegant onder een jasje en is bovendien van zichzelf al erg chic. Een blazer mag ook niet ontbreken. Dit kan elke look een stuk chiquer maken. Je kunt het boven met een spijkerbroek dragen maar ook combineren met een nette pantalon. Ook een goed wit t-shirt mag niet ontbreken, hier kun je namelijk écht alle kanten mee op. Onder een blazer, op een spijkerbroek, met een rok, onder een jurkje met spaghettibandjes. Opties te over! En daarnaast mogen een goede jeans, een paar witte sneakers, een trench coat en een little black dress niet ontbreken.

Items van de HEMA

Helemaal van scratch beginnen is vaak niet nodig om je capsulegarderobe samen te stellen. Een aantal items dat niet mag ontbreken heb je vaak al in huis. Maar mocht je kerncollectie nog behoorlijk gespekt moeten worden, dan hoef je daarvoor niet per se heel diep in de buidel te tasten – al kun je het natuurlijk zo duur maken als je wilt. Zo hebben ze bij HEMA een aantal prachtige stukken voor je capsulegarderobe.

Een klassiek wit shirt
Bij HEMA kun je al jaren terecht voor mooie, neutrale t-shirts. Ontbreekt er nog een wit t-shirt in je capsulegarderobe? Bij het warenhuis tik je kerncollectie op de kop voor €10. En, ook leuk, de basic shirts zijn ook verkrijgbaar in wit en zowel met een ronde als v-vormige hals.

Een straight fit jeans
Je weet wat ze zeggen: de skinny jeans is passé. Nu zijn er tig andere pasvormen die momenteel hip zijn (denk aan de bootcut of de flared), maar of die trends jaren in de mode zullen blijven? Wij betwijfelen het. Van de straight fit-jeans durven we daarentegen wel te stellen dat-ie niet zomaar uit de mode raakt, en juist daarom verdient deze jeans ook een plekje in je capsulegarderobe. Bij HEMA kun je een 5-pocket straight fit jeans scoren voor €40.

Een crisp witte blouse
Ook een witte blouse mag niet ontbreken in je capsulegarderobe. HEMA moet er net zo over hebben gedacht, want ook een dergelijke blouse vind je terug in het assortiment van de winkelketen voor €27,50.

Overigens zijn dit niet de enige parels die je bij HEMA kunt scoren. Het warenhuis heeft ook nog andere mooie kledingstukken in de aanbieding. Waaronder (linnen) blouses in verscheidene kleuren, mooie sweaters, flared broeken en denim shorts en fijne ondergoedbasics.

Beeld: NL Beeld, HEMA 

Laatste nieuws