Zo ziet het trainingsschema van Margot Robbie eruit

De Australische actrice is gek op friet, burgers en bier.

Ze schittert momenteel in de hoofdrol van Barbie, maar ook daarvoor vonden we Margot Robbie al pretty cool. Welke rol ze ook speelt – van I, Tonya tot Birds of Prey – ze ziet er altijd fit uit. Wij waren daarom benieuwd welk workout-regime ze erop nahoudt.

In shape

Het is geen verrassing dat Margot Robbie met regelmaat in de sportschool staat. Zeker wanneer je haar hebt gezien in I, Tonya en The Suicide Squat. Voor die films moest de actrice in shape zijn. Met name voor de eerstgenoemde, waarvoor ze een Oscarnominatie ontving, onderging ze best een lichamelijke transformatie. Aan Body & Soul vertelde ze destijds dat ze hiervoor een heel intense training volgde. Het was een schaatsfilm, dus uiteraard stond ze op ijzers op de schaatsbaan, maar ze sportte ook veel in de sportschool om spieren op te bouwen. “Gewichtheffen, voornamelijk, en heel veel sit-ups. Al die dingen waarvan je weet dat het belangrijk is, maar waar je nooit zin in hebt.” Margot sportte vijf dagen per week, maar dan hebben we het ook over pittige workouts. Zo scheen een sportsessie wel vier uren te duren.

Ook tijdens het filmen van I, Tonya trainde Margot nog flink. Sterker nog, naar verluidt zou ze elke filmdag honderd sit-ups doen onder begeleiding van de echte schoonrijder Tonya Harding.

Voor haar rol in Suicide Squad trainde de actrice ook intens, maar haar training zag er toen iets anders uit. Voor deze rol begon de Australische met boxen en ze deed intensieve been- en biloefeningen, evenals intensieve buikspieren workouts. Haar trainer Andie Hecker lichtte People destijds in over Margots workout voor de film. “We deden veel aan zware krachttraining, lage herhalingen van arabesque pulls gekoppeld aan weerstandskatrollen, evenals arabesque lifts met zware enkelgewichten om de billen op te bouwen en op te tillen.”

Haar dieet

Voor de rollen waarin haar lichaamsvorm toch erg belangrijk was, moest Margot ook erg letten op wat ze at. Naar verluidt zou de actrice verzadigde vetten, fast food, suikerrijke dranken en chocolade vermijden wanneer ze in vorm moest zijn. Al staat ze zichzelf heus weleens wat lekkers toe. Zo bleef ze af en toe een glas wijn drinken.

Ook probeert de 33-jarige zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen te eten. Emirates Woman wist te achterhalen hoe een dag eten als Margot er ongeveer uitziet als ze zich voorbereidt op een rol. Ze ontbijt dan graag met havermout en een groene smoothie, als lunch een salade met citroenkip en als diner eet ze een vissoort met groenten. Al eet ze ook met regelmaat iets minder gezonds. Zo deelde Margot met het blad dat ze zichzelf niet te veel restricties wil opleggen, zeker niet wanneer ze ‘vrij’ is. “Ik voel me ellendig als ik niet eet. Elke dag een salade eten en om de dag een half glas wijn, kan ik niet. Ik kan het gewoon niet.” Waar ze dan het liefst mee zondigt? Daar heeft ze ook wel een antwoord op. “Ik hou van bier, friet en burgers, maar als ik een bikini moet dragen, eet ik drie dagen wortels. Ik ben het ene extreme of het andere.”

Bron: Body + Soul, Emirates Women, Marie Claire Australia, People | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws