De nageltrend die je wil proberen: velvet galaxy nails

De trend gaat helemaal viral op the gram, en wij snappen wel waarom.

Babyroze of klassiek rode nagels zijn altijd goed, maar soms ben je klaar voor iets nieuws. In dat geval is er een perfecte nageltrend die momenteel viral gaat op TikTok en Instagram: velvet galaxy nails.

Trends

Iedere dag loopt onze discover page op Instagram en TikTok weer vol met de nieuwste hacks en trends op het gebied van beauty en fashion. Zo zou menig beautyfanaat in de ban zijn van 'latte eyes make-up', wil iedereen een 'bronzed blonde' coupe en hebben fashionista's en influencers de rosette trend omarmd.

Velvet galaxy nails

Vandaag komt daar een nieuwe beautytrend bij, en wel op het gebied van nagels. Nagelstylisten op the gram proberen massaal de textuur en dimensie van fluweel na te bootsen om zo tot een prachtig glittery en driedimensionaal resultaat te komen. De trend is begonnen bij de Amerikaanse nail artist Aiste Haas, die de tactiek inmiddels al in alle kleuren van de regenboog heeft toegepast.

Op TikTok en Instagram gaan video's rond waarin precies wordt laten zien hoe je de velvet galaxy nails zelf kunt maken. Zo werkt het: je start met een basiskleur, creëert vervolgens een schaduweffect met een nagelborstel en flink wat glitter en topt af met een tweede én derde nagellak. Gorgeous natuurlijk, maar niet echt geschikt voor ladies met twee linkerhanden. Gelukkig kun je de trend ook gewoon meenemen als inspiratie naar je favoriete nagelsalon, zodat je nagelstylist helemaal los kan gaan op je nagels met al deze glitterpraktijken. Weer eens wat anders dan je standaard kleurtje!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels, Instagram @heygreatnails