Deze tijdloze schoen is de ultieme favoriet van Franse vrouwen

Hiermee voorzie jij je look moeiteloos van joie de vivre.

Het Frans mag dan bekend staan als de taal van de liefde, maar wij weten inmiddels ook dat Franse vrouwen vloeiend de taal van mode spreken. We kijken trends dan ook graag bij ze af. En wie al een tijdje oplet weet: ze waarderen kun klassiekers. Zo ook een paar tijdloze loafers.

Chic en pijnloos

Een paar hoge haken (hoe mooi ook), zijn niet meer de go-to schoenen om chic voor de dag te komen. Hetzelfde effect kun je ook bereiken met de tijdloze, klassieke loafer. De schoen is comfortabel (lees: pijnloos) en stijlvol. We snappen daarom wel dat-ie zo populair is onder Franse vrouwen. "Moccasins of loafers zijn een must-have in garderobes van Franse vrouwen", stelt Chrysoline de Gastines, CEO van het Parijse merk Balzac Paris, in gesprek met Marie Claire UK.

Ook de sterren zijn om. Hailey Bieber draagt haal loafers deze zomer on repeat en ook Sofia Richie kan de schoen waarderen. Ook Dua Lipa, Dakota Johnson, Bella Hadid en Selena Gomez blijken fan te zijn van de schoen. Zij worden met regelmaat gespot met loafers aan hun voeten. En dan heb je uiteraard nog de vele modeliefhebbers die wel raad weten met de schoen. Benieuwd hoe zij de schoen met hun look combineren? Wij speurden Instagram voor je af.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

Met sokken

Een loafer moet natuurlijk gedragen worden met sokken, maar in tegenstelling tot wat nog weleens werd gedacht, mogen ook je sokken gezien worden! Sterker nog: hiermee tillen veel mensen hun look naar een hoger niveau. Een zwarte loafer staat prachtig met een witte sok, maar ook met kleur mag gespeeld worden. Al is natuurlijk ook niets mis met een footie.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: NL Beeld, Instagram