King Louie lanceert 100 procent circulaire knitwear collectie

De collectie bevat prachtige tijdloze items.

In een tijd waarin de impact van de mode-industrie op het milieu niet meer te ontkennen valt, zijn we allemaal op zoek naar manieren om onze garderobe duurzamer en meer circulair te maken. King Louie kan ons daarbij helpen. Het label lanceert nu diens eerste collectie circulaire knitwear, en daarmee is King Louie precies op tijd voor de aftrap van de herfst.

De collectie

Samen met Loop.a life lanceert King Louie circulaire knitwear gemaakt van 100 procent gerecyclede garens en lokaal afgedankte kleding. De collectie past daarmee precies bij de visie van het merk. King Louie heeft het namelijk diens missie gemaakt om zo duurzaam mogelijke producten te maken, die steeds minder belastend voor het milieu zijn.

De eerste circulaire collectie van het Nederlandse merk bestaat uit twee modellen, die beiden verkrijgbaar zijn in drie verschillende kleuren: blauw, rood en groen, en zijn uitgevoerd in de herkenbare vintage inspired stijl van King Louie.

Hoe het wordt gemaakt

King Louie schakelde voor diens eerst circulaire collectie de hulp van Loop.a life in, het eerste Nederlandse circulaire textielmerk. Door middel van een innovatieve techniek kan Loop.a life circulaire garens maken.

De eerste stap in dit proces is oude kleding verzamelen, zodat dit gebruikt kan worden als grondstof. Vaak gaat het om kleding uit kledingbakken. Na de inzameling van de items worden ze gesorteerd: wat is bruikbaar en wat niet? De kleding wordt vervolgens ontdaan van knopen, ritsen en labels en door middel van mechanische recycling worden de items daarna teruggebracht naar de originele grondstof. Indien nodig worden er nog andere gerecyclede materialen bijgemengd om te zorgen dat de garens sterker, glanzender of zachter worden. Omdat King Louie naast het materiaal ook de kleuren koos her te gebruiken, worden de garens gemaakt zonder gebruik te maken van water en chemicaliën. Klinkt goed, toch?

Bron: King Louie | Beeld: King Louie