Waarom een wit overhemd een plek in je capsulegarderobe verdient

Een superveelzijdig item.

Onlangs pleitten we al voor de blauwe blouse; een staple die niet in je garderobe mag ontbreken vanwege z’n veelzijdige karakter. Een item dat om diezelfde reden ook niet in je kast mag ontbreken het witte overhemd.

Wit overhemd

Jawel, deze zomer kiezen we er niet voor om het witte overhemd dicht te knopen of in je broek te proppen. We dragen het witte overhemd los en in een extra large variant. Zie het als een blazer, maar dan een luchtige versie.

Makkelijk te combineren

Op Instagram spotten we onder anderen influencers als Emili Sindlev en Benthe Liem al in een oversized wit overhemd. Een lekker nonchalant lookje dat perfect is voor op een zonnige vakantiebestemming.

Dat het witte overhemd al jaren favoriet is bij menig modeliefhebber, is niet gek. Je combineert de witte blouse met denim, leer, zijde of zelfs wollen items. Draag je het witte overhemd los, dus zonder de knoopjes dicht te maken, dan doet-ie het ook nog eens goed over je bikini.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julie (@leasy_inparis)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Franny (@frannfyne)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michelle Lin (@michellelin.lin)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Rose Thatcher (@emmarosestyle)

Staple piece

Het witte overhemd is door haar veelzijdigheid en klassieke vorm niet alleen geschikt voor de zomer. Elk seizoen wordt hij weer gespot tijdens Fashion Week en bij de stijlvolle mensen op straat. Wij zijn fan!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws