Een eeuwige favoriet: zo kun je de blauwe blouse dragen

Deze hoort thuis in je kledingkast.

Een aantal items mogen niet in je capsule garderobe ontbreken: een klassieke jeans, een paar tijdloze sneakers, een trenchcoat in een neutrale kleur én een blauwe (Oxford) blouse!

De blauwe (Oxford) blouse

De blauwe (Oxford)blouse is weer helemaal in de mode en mag daarom niet ontbreken in je garderobe. De terugkerende populariteit ervan hebben we deels te danken aan corona. Na het heropenen van de maatschappij wilden we stijlvolle items die lekker zitten en mooi vallen. De blouse voldeed aan al deze eisen.

Een blauwe blouse die je eigenlijk echt wilt hebben is er eentje van Oxfordstof. Deze stof is dikker, heeft een zichtbare structuur en voelt ruwer dan ander katoen. Hierdoor zijn ze ook wat warmer dan blouses en overhemden van gewoon katoen. Maar ook een reguliere blauwe poplin blouse gooit hoge ogen.

Benieuwd naar het effect van de blauwe blouse op je outfit? Wij zochten enkele looks!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

Shoptip

De blauwe Oxfordblouse is een vrij universeel item wanneer het op styling aankomt. Draag de blouse netjes boven een rok, ga voor een oversized versie die over je jeans valt, draag het kledingstuk onder een blazer of draag het tucked in. De opties zijn eindeloos. Enne, shop 'm vooral bij de mannenafdeling. Het scheelt vaak in prijs en de modellen zitten net zo mooi.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram