Onthuld: op dit moment kun je de goedkoopste vliegtickets boeken

In het nieuwe travel report komt ook naar voren op welke dagen je beter geen ticket kunt boeken.

Als we in Nederland graag iets in de gaten houden, zijn het voorspellingen. Willen we weten wat de toekomst ons brengt? Dan checken we onze horoscoop. Willen we weten of het gaat regenen? Dan openen we buienradar. En willen we weten wanneer je het beste je vliegtickets kunt boeken? Wel, daarvoor kun je nu dit ene onderzoek gebruiken.

Beste dag om te boeken

Wie een grote reis wil maken, zal toch snel aangewezen zijn op het vliegtuig. En een goede reis begint dan natuurlijk met redelijk geprijsde vliegtickets. Uit een recent onderzoek van Expedia blijkt wanneer je het beste je vliegtickets kunt boeken. Hiervoor analyseerde de reisgigant naar eigen zeggen 'miljarden boekingsgegevens' om hun 2024 Air Travel Hacks Report samen te stellen.

Expedia kwam in het rapport tot de conclusie dat het wel degelijk een verschil kan maken voor je portemonnee op welke dag je een vliegticket koopt. Volgens hen kun je veel geld besparen wanneer je een ticket op een zondag boekt in plaats van op een vrijdag. Dit kan een verschil maken van wel 23 procent!

Van tevoren boeken

Ook is het beter om je ticket van tevoren te boeken – maar doe dit ook weer niet té ver van tevoren. Je kunt volgens het Expedia-onderzoek het beste 162 tot 180 dagen voor vertrek je vliegticket boeken. Degenen die dit doen, kunnen wel 34 procent besparen ten opzichte van de personen die tot het laatste moment wachten. Dit geldt overigens niet voor internationale vluchten. Daarvoor geldt namelijk weer iets heel anders. Zo kun je een internationale vlucht het beste 23 dagen van tevoren boeken. En boek een internationaal ticket niet 36 tot 63 dagen voor vertrek, op dit moment zijn de tickets namelijk het allerduurst.

Beste vertrektijd

Vliegticket op het oog? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je vlucht vertraagd is, of erger: gecanceld wordt. Hoewel we dit zelf niet in de hand hebben, kunnen de statistieken ons wel een handje helpen. Zo blijkt dat de kans op een gecancelde vlucht kleiner is wanneer je vertrektijd voor 3 uur 's middags is. Veel mensen proberen vaak de ochtendvlucht te vermijden – niemand houdt van vroeg opstaan – maar het is met name die vlucht die minder snel geannuleerd zal worden.

Bron: Metro UK, Expedia | Beeld: Chris Curry (Pexels)