Alleen op reis? Check deze soloreistips

Na het lezen kun je meteen je koffers pakken.

Uit je comfortzone stappen, aan je zelfvertrouwen werken of gewoon ultieme vrijheid ervaren: er zijn zoveel redenen om in je eentje een reis te maken. We delen daarom zeven soloreistips om goed voorbereid je trip te starten.

1. De juiste bestemming kiezen

Kies een bestemming die bij je past en waar je je comfortabel voelt. Het is slim om te beginnen met een bestemming die niet te ver van huis is en waarvan je de taal (enigszins) spreekt. Op die manier kun je wennen aan het alleen reizen.

2. Plan je reis goed

Zorg ervoor dat je je reis goed plant en voldoende tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Maak een lijst van de dingen die je wilt zien en doen en houd rekening met je eigen persoonlijke interesses en behoeften.

3. Maak contact met anderen

Contact leggen met andere mensen kan lastig zijn. Stel jezelf open voor nieuwe ervaringen en mensen. Dat doe je bijvoorbeeld door mee te doen aan activiteiten en rondleidingen en door te verblijven in hostels waar je gemakkelijk andere reizigers ontmoet.

4. Denk aan je veiligheid

Zorg ervoor dat je je altijd bewust bent van je omgeving en dat je je veiligheid voorop stelt. Dit betekent dat je je bagage en waardevolle spullen goed in de gaten houdt of in een kluisje opbergt en dat je niet op gevaarlijke plekken komt.

5. Doe alles op je eigen tempo

Alleen reizen betekent dat je je eigen tempo kunt bepalen en dat je kunt doen wát je wilt, wannéér je wilt. Gebruik deze vrijheid om jezelf te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Dit kan bijvoorbeeld door een nieuwe sport of activiteit te proberen.

6. Houd contact met familie en vrienden

Als je alleen reist, ligt eenzaamheid soms op de loer. Houd daarom contact met familie en vrienden via sociale media, e-mail of telefoon. Dit kan je helpen om je verbonden te voelen met thuis en om eventuele gevoelens van eenzaamheid te verminderen.

7. Wees geduldig

Als je alleen reist, kan het soms lastig zijn om beslissingen te nemen. Wees geduldig met jezelf en geef jezelf de tijd om te wennen aan het reizen en het alleen zijn. Onthoud dat het een leerervaring is. Vind je het niks, dan ga je gewoon nooit meer!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws