De veiligste en onveiligste reisbestemmingen voor soloreizigers

Alleen op reis gaan is ontzettend avontuurlijk, maar het kan ook spannend zijn.

Vraag een soloreiziger hoe de reis beviel en je krijgt bijna altijd te horen dat iedereen zoiets een keer moet doen. Spannend is het zeker. Avontuurlijk ook. Maar als je het dan voor het eerst wilt doen en je het retespannend vindt, dan kun je volgens de statistieken het beste naar de volgende landen reizen.

Veilig om naartoe te reizen

We zouden het graag anders zien, maar voor vrouwen is het maken van een soloreis niet altijd net zo veilig als wanneer een man alleen op pad gaat. Nog niet elke cultuur staat even positief tegenover de emancipatie van vrouwen. MoneyTransfers, een bedrijf dat internationale overboekingen faciliteert, was benieuwd welke landen het veiligst en het minst veiligst zijn voor solo travelers.

Om te achterhalen welke landen het veiligst en minst veilig zijn, keek MoneyTransfers naar een aantal gegevens: hoe hoog de safety index score van een land is en hoe laag de crime index score van een land is. Met deze indexen wordt een schatting gemaakt van het totale veiligheids- en criminaliteitsniveau van een bepaalde stad of land.

De indexen begrijpen

Voor de crime index score geldt: hoe hoger de score, hoe onveiliger het land. Een score van 0 tot 20 geeft weer dat een land een heel laag misdaadniveau heeft. Een score tussen de 40 en 60 duidt op een laag misdaadniveau, een tussen 40 en 60 duidt op een matig misdaadniveau, een tussen 60 en 80 duidt op een hoog misdaadniveau en alles boven de 80 staat voor een heel hoog misdaadniveau. Voor de safety index score geldt dan weer: hoe hoger de score, hoe veiliger een land is.

Aan de hand van de indexen stelde MoneyTransfers dat de volgende 5 landen de veiligste zijn voor vrouwelijke soloreizigers.

Safety index score Crime index score
1. Japan 77.1 22.9
2. Singapore 76.9 23.1
3. Zwitserland 75.1 24.9
4. Zuid-Korea 74.7 25.3
5. Kroatië 73.9 26.1

En de volgende landen werden door MoneyTransfers bestempeld als de minst veilige landen voor solo female travelers.

Safety index score Crime index score
1. Zuid-Afrika 24.5 75.7
2. Peru 32.5 67.5
3. Brazilië 33.9 66.1
4. Argentinië 36 64
5. Dominicaanse republiek 38.9 61.1

 

Bron: MoneyTransfer, Her.ie, Numero | Beeld: Tranmautritam (Pexels) 

Laatste nieuws