Beantwoord deze drie vragen om je productiviteit te boosten

You go, girl!

Natuurlijk kan het helpen om een takenlijstje te maken om overzicht te houden over je nog te verrichten werkzaamheden. Maar of het je productiviteit écht boost? Daarvoor moet je jezelf andere vragen stellen. Deze drie, om precies te zijn.

1. Hoe kan ik iets betekenen vandaag? Niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander?

Amerikaanse onderzoekers wijzen uit dat je productiever bent wanneer je werk doet waarvan je weet dat het een verschil maakt. Je haalt er niet alleen meer voldoening uit, maar je hele mindset ontwikkelt zich erdoor. Op een gegeven moment zul je merken dat je meer een leiderrol gaat innemen en steeds grotere ‘problemen’ weet op te lossen. Je wilt keer op keer nóg meer uit jezelf halen, wat jou als individu verbetert - en bovendien is het ook fijn voor je collega's om met zo iemand te werken. Sterker nog, het kan hen ook motiveren!

2. Wat kan ik vandaag doen om een stap dichter bij mijn doel te komen?

Iedereen heeft minstens één doel in het leven, of het nou op het carrièregebied is of dat je hoe dan ook voor je 35ste een huis wil kopen. Werk iedere dag aan dit doel om er werkelijkheid van te maken; dat is immers wat je wilt. Ook al doe je iets kleins dat uiteindelijk maar een halfuurtje van je tijd in beslag neemt, het helpt je toch een stuk dichter bij je uiteindelijke doel. Je zult er zo veel voldoening uithalen dat je ook beter gemotiveerd raakt om de rest van je to do-list af te werken.

3. Wat zijn de drie dingen die ik vandaag top heb gedaan? En welke drie dingen kan ik morgen beter doen?

Het is goed om iedere avond op een rijtje te zetten welke dingen er die dag goed gingen en wat je minder goed hebt gedaan. Heb je iets te vaak op Facebook gezeten of was je snel afgeleid? Wanneer je je hier bewust van bent, gaat het de volgende dag vast beter.

Bron: Elegance | Beeld: Brooke Cagle