Anna Nooshin over haar liefde voor bloemen: 'Iedere ruimte wordt beter van mooie bloemen'

'Ik geloof er heilig in dat bloemen rust geven en eigenlijk ieder mens blijer kunnen maken.'

Als iemand gek is op bloemen, dan is het Anna Nooshin wel. Ze heeft altijd een boeket bloemen in huis en is mede-eigenaar van bloemist De Duinroos. Samen met haar compagnon Bas deelt ze graag alle in's en out's over bloemen. Aan Marie Claire vertelde ze meer over haar favorieten.

Anna Nooshin x De Duinroos

Anna is altijd al gek geweest op bloemen en speelde een aantal jaar geleden met het idee voor een pop-up bloemenwinkel. Toen ze tijdens corona een campagne deed met Bas (de eigenaar van De Duinroos) en zijn team, schoot haar echter een ander idee te binnen. "Ik zag hoe lief en gedreven ze waren. Er hing zoveel enthousiasme vast aan hun liefde voor bloemen. Na meerdere samenwerkingen met Bas, heb ik hem gevraagd wat hij ervan zou vinden als ik in zijn bedrijf zou stappen als aandeelhouder. Het leek me te gek om als partners verder te gaan en tot de dag van vandaag ben ik dolblij dat we dit hebben kunnen doorzetten."

De kracht van bloemen

Als bloemenliefhebber kan het niet anders dat je zo je favorieten hebt. Wij vroegen Anna naar haar favoriete bloemen(momentjes) en welk effect bloemen op haar hebben.

Wat doen bloemen met je?

"Bloemen geven echt leven. Iedere ruimte wordt beter van mooie bloemen. Ik geloof er heilig in dat bloemen rust geven en eigenlijk ieder mens blijer kunnen maken."

Wat zijn jouw favoriete bloemen?

"Peonies (pioenrozen), always and forever." 

Heb je altijd bloemen in huis? 

"Altijd, behalve als ik weet dat ik langer achter elkaar op reis ben, dan vind ik het zonde. Op kantoor hebben we sowieso elke week nieuwe bloemen."

Welke bloemen heb je op dit moment thuis staan? 

"Op dit moment ben ik in mijn huis in NYC, dus helaas kan ik daar nog niet onze eigen bloemen mee naartoe nemen. Ik heb hier nu een bos rozen staan."

Met welke bloemen word jij het liefst verrast?

"Laatst had Bas Engelse rozen en die vond ik heel erg mooi, heel stijlvol, tijdloos en elegant."

Aan wie gaf jij onlangs nog een boeket bloemen?

"De laatste bos die we nu aan het samenstellen zijn is voor een van mijn favoriete content creators die ik graag wekelijks wil voorzien van mooie bloemen. Ik word altijd heel blij van haar content en zou het een eer vinden als ze onze bloemen thuis heeft staan."

Wat is het laatste boeket dat je zelf ontving? 

"Van een vriendin die in mijn huis in NYC verbleef, zij heeft prachtige rozen achtergelaten. Heel lief! ❤️."

Beeld: De Duinroos