De zwarte turtleneck-top is het perfecte item voor je herfstgarderobe

Chic en stijlvol.

Als we dit jaar op modegebied ergens een prioriteit van hebben gemaakt, is dat wel van het samenstellen van een capsulegarderobe. Een kast met items die je elk jaar weer wilt dragen, is goud waard. Een kledingstuk dat niet mag ontbreken voor je herfst- en wintergarderobe is de zwarte turtleneck-top.

De turtleneck

De hoge neklijn is precies wat we nodig hebben om ons warm te houden tijdens de koudere maanden van het jaar. Welk item je ook wilt dragen, de turtleneck-top heeft de kracht om elke outfit te transformeren tot eentje die winterproof is. Die ene midi-jurk die je zo mooi vond? Hup, een turtleneck eronder en je kunt 'm ook tijdens de koudere seizoenen dragen. Het houdt je niet alleen warm, maar het ziet er ook mooi uit.

De turtleneck-top is stijlvol en praktisch. De tops komen vaak in een nauwsluitende variant (of als bodysuit). Hierdoor kun je ze goed combineren met andere kleding, zonder dat je look te chunky wordt. Denk bijvoorbeeld aan een fashionable blazer. Ook leent het zich perfect om te dragen met meerdere kettinkjes.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Pop of color

Natuurlijk is het helemaal nergens voor nodig om de sombere maanden door te komen in alleen maar neutrals. Met een pop of color sla je de plank nooit mis. Ook opvallende kleuren scoren namelijk goed.

Het op de juiste manier dragen

De turtleneck-kraag kun je op verschillende manieren dragen, maar er is eigenlijk maar een juiste manier - en niet iedereen is hiervan op de hoogte. Zo dragen veel mensen de kraag van de top door 'm naar buiten te vouwen, maar je moet die juist naar binnen vouwen. Dit zorgt voor een look die veel cleaner is. Ook fijn: na verloop van tijd beginnen turtleneck truien wat te rafelen aan de rand van de kraag. Door 'm naar binnen te vouwen, ben je ook van dit euvel af.

Bron: Who What Wear, New York Post | Beeld: NL Beeld, Instagram