Marie Claires weekendtips

Van een supertoffe sample sale tot interessante tentoonstellingen.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de LaDress Sample Sale

LaDress heeft de komende dagen wat leuks! Om plaats te maken voor allerlei nieuwe styles, moet er afscheid genomen worden van de oudere items. En dat doet het Nederlandse modelabel met een Sample Sale. Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 november kun je prachtige items van LaDress scoren met hoge kortingen tot wel 80 procent! Van blazers tot jassen en van jumpsuits tot warme winterjassen. Good to know: voor de Sample Sale moet je van tevoren nog wel een tijdslot reserveren

Wanneer:
Donderdag 16 en vrijdag 17 november van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag 18 november van 10.00 tot 16.00.

Waar:
World Fashion Centre | Koningin Wilhelminaplein 13, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LaDress (@ladress)

Bezoek de Nationale Kunstdagen

De 14e editie van de Nationale Kunstdagen keert op 18 en 19 november terug naar Evenementenhal Gorinchem. Na diverse omzwervingen door het land, hebben de Nationale Kunstdagen in 2021 een thuis gevonden in het mooie Gorinchem. Het doel van de kunstbeurs is om kunst op laagdrempelige wijze toegankelijk te maken, door kunstwerken te presenteren in de aanwezigheid van ruim 120 kunstenaars. De Nationale Kunstdagen onderscheiden zich van andere kunstbeurzen door iedereen welkom te heten en te benadrukken dat je geen kenner hoeft te zijn om te genieten van kunst.

Wanneer:
Zaterdag 18 en zondag 19 november.

Waar:
Evenementenhal Gorinchem | Franklinweg 2, Gorinchem.

Fashion for Good

In het Amsterdamse Fashion for Good Museum kunnen we momenteel genieten van de pop-up tentoonstelling News from the Future. Een selectie van opkomend talent bestaande uit Nederlandse modestudenten en opkomende ontwerpers gevraagd om te reageren op de vraag: “Hoe zou de toekomst van de mode eruit kunnen zien?” Hun antwoorden worden onthuld in de tentoonstelling in de vorm van kledingstukken, video’s, installaties en meer.

Waar:
Fashion for Good Museum | Rokin 102, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fashion for Good (@fashionforgood)

Kijktips

Blijf je dit weekend liever lekker binnen? Dan is er weer genoeg leuks te kijken. Sinds 14 november kun je op Videoland Een moord kost meer levens streamen, een vierdelige serie die draait om het waargebeurde verhaal van vader Gerard Spruit en zoon Paul Spruit, die allebei in de gevangenis belandden voor moord. Vader nadat hij twee jonge kinderen mishandelde en vermoorde, zoon omdat hij enkele jaren daarna zijn gewelddadige stiefvader doodstak. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige boek van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, waarin hij het waargebeurde verhaal reconstrueerde.

Ook een must-see: Carmen Curlers. Vanaf 17 november kun je deze Deense dramaserie streamen op NPO Plus. Het vertelt het verhaal de Deense Arne Bybjerg Petersen, die met het idee kwam voor de eerste elektrische haarkrulset. Ook draait de serie om vrouwen die voor het eerst in hun leven een baan krijgen en hun eigen geld gaan verdienen, en dat is een Swinging Sixties-setting.

Naast de series Carmen Curlers en Een moord kost meer levens, zijn er ook nog veel andere nieuwe films en series te bekijken. Op Netflix kijk je nu het eerste seizoen van Suburreaterna, het eerste seizoen van How to Become a Mob Boss en het eerste seizoen van Untameable (op z’n Spaans: Cristo y Rey). Op Prime Video kijk je nu de films In Security, The Library Suicides, Child of God, At First Light en het eerste seizoen van 007: Road to a Million.

Openingsbeeld: NL Beeld 

Laatste nieuws