Nicole Huisman over kostuumverkoop Nationale Opera & Ballet: ‘Een snoepwinkel voor een stylist’

'Ik ben al gek op vintage, maar dit gaat net een stapje verder!'

Op zaterdag 25 en zondag 26 november is het zover: dan vindt de kostuumverkoop van Nationale Opera & Ballet plaats. Tal van exclusieve kostuum- en kledingstukken uit zestig productie van De Nationale Opera en uit een productie van Het Nationale Ballet: Don Giovanni gaan dan in de verkoop. Nicole Huisman heeft al even in dé kledingkast mogen kijken en deelt haar bevindingen. 

Op Instagram deelde je 31 oktober al een video waarin we zien dat je de collecties van Nationale Opera & Ballet bekijkt. Wat was je eerste indruk toen je dit archief binnenliep?

“In 1 woord: ‘WAUW!’ Ik was echt amazed. Een gigantische loods vol met de mooiste kostuums en decorstukken. Het ging maar door, ruimte na ruimte. De rij tutu’s was het eerste wat ik zag en dat vond ik al fantastisch en het werd alleen maar beter. Een snoepwinkel voor een stylist!”

Link tool: post not found

Wat vind je het meest bijzondere aan alle kostuums die je hebt gespot?

“Achter elk kostuum schuilt een verhaal en alles is handpicked of handmade voor de artiest die het draagt. Behalve een stylish meesterwerk draag je stuks met een verhaal. Ik ben al gek op vintage, maar dit gaat net een stapje verder!”

Wat is jouw favoriete item?

“Het ballet-kostuum met de witte strik. Het leek wel voor mij gemaakt! Verder kun je heel betaalbaar de mooiste leren items op de kop tikken. Waanzinnig!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman)

Stel je zou jouw favoriete item(s) kunnen bemachtigen. Hoe zou jij die dan dragen/gebruiken?

“Ik zou het als een uitdaging zien om feestelijke stuks in een everyday outfit te verwerken. De regenachtige dagen wat opvrolijken. De strik is niets voor niets hét accessoire van AW23 als je het mij vraagt!”

Wat is je eigen relatie met opera en ballet?

“Ik ben geen kenner, maar wel een enorme liefhebber. Ik kan me vooral verliezen in ballet: ik heb zelf ook veel gedanst vroeger, en hier droom ik dan vaak naar terug. De kostuums, de muziek, choreografie, de locatie, de talenten: zo’n bijzondere avond uit.”

Beeld: NL Beeld, Instagram @nicole_huisman 

Laatste nieuws