Matthew Perry overleed aan ‘acute effecten van ketamine’

De Friends-acteur werd slechts 54 jaar oud.

De dood van Matthew Perry is een ongeluk, dit blijkt uit het autopsierapport dat gisteren is vrijgegeven. De Friend-acteur is overleden aan de ‘acute effecten van ketamine’, een antidepressiemiddel dat tevens wordt gebruikt als recreatieve drug.

Dood

Uit het rapport blijkt dat andere factoren die bijgedragen hebben aan de dood van de acteur verdrinking, kransslagaderaandoening en buprenorfine (een pijnstiller) zijn. Sporen van stoffen als alcohol, cocaïne of heroïne werden niet gevonden.

Matthew had een verleden met verslaving en gerelateerde medische problemen, waardoor hij een groot deel van zijn leven doorbracht in behandelcentra. Om zijn depressies en spanningen tegen te gaan volgde hij ketaminetherapie. Anderhalf week voor zijn dood had hij zijn laatste bekende behandeling. Volgens het autopsierapport is dit te lang geleden om nog in zijn lichaam te kunnen zitten toen hij stierf. Het zou niet duidelijk zijn hoe de acteur het middel zou hebben ingenomen.

Matthew Perry werd op zaterdag 28 oktober dood aangetroffen in zijn jacuzzi in zijn huis in Los Angeles. De oorzaak van de dood van de acteur moest nog bepaald worden, maar niets wees erop dat er sprake was van een misdrijf. De Friends-acteur zou door zijn assistent zijn gevonden. Hij werd slechts 54 jaar oud.

Friends

Matthew was een erg geliefde acteur. Zijn grote populariteit dankte hij vooral door zijn vertolking van de rol van Chandler Bing in de Amerikaanse hitserie Friends. Zijn karakter stond bekend om zijn geestige en sardonische persoonlijkheid. In Friends was hij meer dan 200 afleveringen te zien, tien seizoenen lang, samen met andere prominente acteurs als Jennifer AnistonDavid SchwimmerLisa KudrowCourteney Cox en Matt LeBlanc.

Matthew Perry werd genomineerd voor vijf Primetime Emmy Awards, waaronder voor zijn vertolking van Chandler. Matthew had ook nog prominente rollen in andere films en series, waaronder in Mr. Sunshine.

Bron: De Volkskrant | Beeld: NL Beeld