Nicole Kidman loog vroeger over haar lengte omdat ze ’te lang’ zou zijn voor Hollywood

"Er werd me verteld: 'Je zult geen carrière hebben. Je bent te lang."

Als iemand door de jaren heen heeft bewezen dat ze bezit over flink wat acteertalent, is het Nicole Kidman wel. Ze won twee Primetime Emmy Awards, zes Golden Globe Awards en is de eerste Australische actrice die de Academy Award voor beste actrice won. Ze heeft het allemaal te danken aan haar talent. Al was Hollywood niet altijd supportive. 

Liegen over lengte

Inmiddels heeft ze haar lengte omarmd – Nicole is trots op haar 1.80m – maar dat was niet altijd het geval. Aan het begin van haar acteercarrière kreeg ze veelvuldig te horen dat haar lengte haar zou belemmeren, zo deelt Nicole in een gesprek met The Radio Times Podcast. “Er werd me verteld: ‘Je zult geen carrière hebben. Je bent te lang.”

Toen ze nog maar dertien jaar oud was, had Nicole al een lengte bereikt van 1.77m. “Ik werd ‘storky’ genoemd”, herinnert ze zich. Aan het begin van haar carrière loog de actrice daarom over haar lengte. Ze jokte dat ze een paar centimeter kleiner was. Ze kan zich nog herinneren dat ze erg nerveus was toen ze auditie deed voor Annie. Ze was bang dat ze haar niet zouden willen vanwege haar lengte. “Ik moest mezelf echt naar binnen praten, want ze gingen je meten voordat je naar binnen mocht. Ik was echt bang.”

Lengte omarmd

Dat ze lang is, heeft Nicole geaccepteerd. Maar de actrice is ook gewoon een mens met af en toe haar onzekerheden. Zo gaf ze toe dat haar lengte haar soms wel stoort. Zo bekende dat ze soms gewoon klein wil zijn. “Maar er zijn ook momenten waarop ik het waardeer, als het verband houdt met wat ik doe (in mijn werk, red.). Dan denk ik: Nu kan ik het gebruiken.”

En hoewel ze nog steeds weleens haar onzekerheden heeft, wil ze dit absoluut niet overdragen aan haar kinderen. “Ik zeg altijd tegen mijn dochters dat het allemaal niet uitmaakt. Het gaat erom hoe je omgaat met de ‘ja’s’ en ‘nee’s’ van anderen, en of je dat accepteert. Het gaat om die innerlijke veerkracht. Dat is een superkracht.”

Bron: Marie Claire UK, The Radio Times Podcast | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws