Blijkbaar kan deze kleur nagellak je zelfvertrouwen een boost geven

Mooi is de kleur sowieso!

Van kleurtrends tot nail art-motieven, er is op social media een eindeloze stroom aan inspiratie op het gebied van nagellak. Vroeger kozen we in de winter vaak voor donkere kleuren nagellak, maar anno 2024 laten we deze ongeschreven regel links liggen. En dat terwijl juist een zwarte nagellak voor een boost of confidence kan zorgen.

Black nail theory

Zwarte nagellak kan zorgen voor meer zelfvertrouwen. Deze kleur op je nagels zou ervoor zorgen dat je je krachtiger voelt. En hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan (nog niet), is TikTok overtuigd. De black nail theory gaat al enkele maanden rond op het sociale medium.

De term werd in het leven geroepen nadat red nail theory viraal ging. TikTokker Robyn Delmonte (@girlbosstown) stelde toen dat je de aandacht van mannen trekt wanneer je een rode kleur op je nagels draagt. De black nail theory is hier een soort variatie op. Een zwarte kleur kan namelijk ook een effect hebben. De black nail theory stelt dat je je 'overgeeft aan je duistere, vrouwelijke energie' wanneer je je nagels zwart lakt. Het zou daardoor niet alleen zorgen dat je je verleidelijker en aantrekkelijker voelt, maar hierdoor kun je je ook zelfverzekerder voelen.

De kracht van kleur

Hoewel niet is bewezen dat zwart op je nagels echt zorgt voor meer zelfvertrouwen, zijn er wel andere onderzoeken naar kleur gedaan. En uit die onderzoeken blijkt dat kleur daadwerkelijk je emoties en je gemoedstoestand kunnen beïnvloeden. Al blijkt zwart uit die onderzoeken wel verschillende eigenschappen te hebben. Zo wordt de kleur geassocieerd met rouw en de dood, maar het wordt ook gekoppeld aan positieve eigenschappen, denk aan krachtig, elegant en verfijnd.

Inspiratie

Je kunt je nagels natuurlijk in een zwarte kleur lakken (prachtig), maar er is heus genoeg variatie mogelijk. Wij zochten wat inspiratie voor je op.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door IMARNI (@imarninails)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door IMARNI (@imarninails)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door IMARNI (@imarninails)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door IMARNI (@imarninails)

Op TikTok zijn mensen razend enthousiast over de kleur zwart op hun nagels. "Mijn persoonlijke black nail theory is dat ik er veel productiever van wordt", deelt iemand. "Ik zweer dat ik veel meer gedaan krijg met zwart op mijn nagels en met een muskusgeur." Iemand anders kon het alleen maar beamen. "Yes, ik vind zwart erg krachtig!"

Beeld: Алеся Горбунова (Pexels)