Sofia Vergara over haar schoonheid: ‘Mijn lichaam heeft deuren voor me geopend’

Al was het voor Sofia alsnog niet makkelijk om opgemerkt te worden. Naar eigen zeggen komt ze vanwege haar accent niet vaak in aanmerking voor diversere rollen.

Sofia Vergara kennen we van haar rollen in Modern Family, Chef en Hot Pursuit, maar de latina staat ook bekend om haar goede looks. En die looks hebben er volgens Sofia voor gezorgd dat ze opgemerkt werd in Hollywood, al blijft het voor de actrice lastig om rollen te krijgen vanwege haar, naar eigen zeggen, “stomme accent”.

Gelimiteerde rollen

Sinds enkele dagen is de serie Griselda te streamen op Netflix, waarin Sofia de rol van Griselda Blanco vertolkt en een sterk staaltje acteerwerk neerzet. Sofia bemachtigde de rol natuurlijk om haar talent, maar als latina met een niet-Amerikaans accent is het moeilijk om diversiteit na te streven in de rollen die ze wil spelen.

“Ik zoek altijd naar interessante karakters om te spelen, maar er is niet zoveel wat ik kan vertolken met dit stomme accent”, vertelde ze onlangs in een interview met The Los Angeles Times. “Ik kan geen wetenschapper spelen of een rol in Schindler’s List krijgen. Mijn acteerjobs zijn erg gelimiteerd.”

Haar schoonheid

Het kan voor actrices met een accent erg moeilijk zijn om opgemerkt te worden tijdens castings. Hoe het Sofia dan is gelukt? Zelf denkt de actrice dat het door haar looks komt. In gesprek met Page Six noemt ze haar looks “haar paspoort naar de wereld”, en ze weigert om zich daar schuldig over te voelen. Bovendien, zo voegt ze toe, heeft haar persoonlijkheid ervoor gezorgd dat ze haar plek in de entertainmentindustrie kon vasthouden.

“Het zou absurd zijn om het te ontkennen (dat mijn uiterlijk me kansen heeft gegeven, red.) en ik ga me daar niet rot om voelen”, vertelde de actrice vervolgens in gesprek met El País. “Mijn gigantische borsten en mijn lichaam openden deuren voor me. Ze waren mijn paspoort naar de wereld toen ik 20 jaar oud was en ik begon met modellenwerk, maar nu ben ik 51 jaar oud en ik ben er nog steeds.”

“Er zijn vrouwen die mooier en jonger zijn, die grotere borsten hebben en die een beter lichaam hebben dan ik, maar ik ben er nog steeds omdat ik heb laten zien wat ik kan.” Sofia weet dat ze mooi is, maar ze is meer dan dat. Al maakt ze het niet haar missie om anderen daarvan te overtuigen. “Van jongs af aan weet ik wat mijn kracht is en ik heb dat gebruikt. Maar als je alleen mijn borsten ziet, dan is dat jouw probleem.”

Griselda

In haar nieuwe serie Griselda neemt Sofia de rol van een Colombiaanse drugsbaas op zich. Voor de Modern Family-actrice is het een heel ander soort job dan ze gewend is, een naar eigen zeggen was het een zeldzame kans. In gesprek met Variety vertelt ze dat ze wist dat ze er alles uit wilde halen. Ze nam daarom acteercoach Nancy Banks in de arm. De coach werkte eerder al met Margot Robbie en Jennifer Aniston.

Sofia vertelt dat ze het een uitdaging vond om een hoofdrol in een dramaserie te spelen. “Het was lastig, want ik heb niet echt training als acteur gehad. Ik was getrouwd met Joe (Manganiello, red.), die een verdomd klassiek geschoolde acteur is. Aan hem vroeg ik dingen en keek naar hoe hij zich voorbereidde. Ik dacht altijd: ‘Wat doen echte acteurs? Kan ik dit?'”

Onzeker

Ondanks haar training bleef Sofia wat onzeker over het project. “De avond voordat we gingen filmen zat ik in mijn woonkamer en dacht ik: ‘Waarom dacht ik in godsnaam dat ik dit zou kunnen?’ Alleen omdat ik een rubberen neus draag, zullen mensen niet kunnen zien dat ik Gloria Pritchett ben? Ze zullen zeggen: ‘Wie denkt zij wel niet wie ze is?'”

Of Sofia er nu nog zo over denkt? Zeker niet. “Ik ben trots op de gehele show”, vertelde ze aan Page Six. “Ik denk niet dat ik het had kunnen doen zonder de cast, zonder de regisseur en zonder de producers die precies wisten wat ik met Griselda wilde doen.”

Bron: Page Six, El País, Variety, The Los Angeles Times | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws