Tracee Ellis Ross deelt haar optimistische kijk op ouder worden, ondanks druk uit Hollywood

Ouder worden zouden we niet moeten zien als iets slechts, aldus de actrice.

Lees ook

Het is geen geheim dat Hollywood hard is voor vrouwen die ouder worden. Actrice Tracee Ellis Ross omarmt haar leeftijd en deelt een aantal wijze woorden over de manier waarop zij naar het ouder worden kijkt.

Vijftig jaar

Binnenkort lanceert Tracee Ellis Ross haar haarverzorgingslijn PATTERN in het Verenigd Koninkrijk en dat was voor de actrice ook de gelegenheid om te praten over haar aankomende vijftigste verjaardag in oktober. In gesprek met The Guardian erkent de Black-ish-actrice dat Hollywood nog altijd veel druk uitoefent op vrouwen om er jong uit te zien. Toch weerhoudt het haar er niet van om het ouder worden te omarmen.

“Ik ben altijd enthousiast geweest over ouder worden”, deelt ze in het interview. “Ik hou ervan om wijzer te worden en meer ervaring op te doen.” Al bekent Tracee Ellis dat ook zij heus weleens met onzekerheden kamp. “Begrijp me niet verkeerd, ik heb kwetsbaarheden en ongemakken rond mijn leeftijd, maar de dingen verbergen waar ik me onzeker of ongemakkelijk over voel, maken ze niet minder comfortabel, snap je?”

Zelfacceptatie

In het gesprek benadrukt Tracee Ellis ook dat ouder worden niet gezien moet worden als ‘een slechte zaak’. De actrice stelt dat ze vereerd is dat ze de kans krijgt om ouder te worden. “Het is een eer om ouder te worden”, stelt ze. “Niet iedereen heeft die eer, met alles wat er gaande is in dit land met al het geweld en de kinderen die niet zo lang leven.”

Tracee Ellis vervolgt dat ze inmiddels op een punt is beland waarop ze zichzelf honderd procent accepteert. Doelend op de beelden die we voorgeschoteld krijgen op social media over het perfecte leven. “Ik heb geworsteld met perfectionisme”, geeft ze toe, “maar nu schuw ik het. Ik wil een relatie met mezelf hebben zoals ik ben. Ik wil niet vechten met een beeld van mezelf dat ik naar buiten breng, een beeld dat ik niet kan bijhouden.” De actrice vindt het belangrijk om het echt te houden. Op social media heeft ze daarom veel foto’s van haarzelf gepost die niet perfect gepolijst zijn. “In mijn pyjama, met mijn haar alle kanten op, met mijn bril op. Ik heb gewoon het gevoel dat het deel uitmaakt van het totale plaatje.”

Bron: The Guardian | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook