Sarah Snook onthult dat ze op de set werd gebodyshamed omdat ze taart at

De actrice, die toen naar eigen zeggen nog jong en naïef was, durfde er toen niets van te zeggen, maar het commentaar is haar altijd bijgebleven.

Actrice Sarah Snook heeft het goed voor elkaar in de acteerwereld. Ze vertolkte met verve de rol van Shiv Roy in Succession en won daar zelfs een Primetime Emmy voor. Haar weg naar succes was echter niet altijd makkelijk. Zo onthult de actrice dat ze aan het begin van haar carrière te maken kreeg met bodyshaming.

Een stukje taart

In een interview met The Sunday Times vertelt Sarah Snook dat ze gedurende haar carrière twee keer met bodyshaming te maken heeft gekregen. Hoewel ze zich heeft voorgenomen dat ze dit nooit meer laat gebeuren, staan de twee incidenten haar nog steeds bij.

De eerste keer gebeurde toen ze op een filmset was. De Succession-ster onthult niet om welke productie het ging, maar ze herinnert zich nog goed hoe de producer haar in het bijzijn van de crew en cast uitschold omdat ze ‘een heel klein stukje chocoladetaart’ at. De kostuumontwerper die ook aanwezig was, verdedigde haar. Ze stelde dat Sarah gewoon door moest eten, maar dit maakte voor Sarah niet meer uit. Ze had het gevoel alsof ze “vanbinnen aan het sterven was”.

Naar eigen zeggen was Sarah toen nog “te jong en naïef” om de producer op zijn gedrag aan te spreken, maar de opmerking is haar altijd bijgebleven. “Dat is het ongelukkige aan de situatie. Iemand bevindt zich in een gezagspositie en maakt daar misbruik van, door gedachteloos iets te zeggen dat overgenomen kan worden in een bepaalde context die de rest van iemands leven bij die persoon blijft hangen”, aldus de actrice.

Strict dieet

Het tweede incident weet Sarah ook nog goed. Ze werd onderworpen aan strenge dieetbeperkingen en van haar werd verwacht dat ze een fysieke transformatie zou ondergaan om een rol te krijgen. Destijds stemde ze in met de voorwaarden, want ze was ervan overtuigd “dat ze alles moest zijn wat ze niet was, om succesvol te zijn.”

Ze kan zich nog goed herinneren hoe het gesprek met de castingdirector verliep. Die zei tegen haar: “We willen je eigenlijk niet omdat je een onbekende bent, maar de regisseur en de schrijver denken dat je geschikt bent voor de rol. Dus dit is wat we gaan doen, we gaan zorgen dat we je op de markt kunnen brengen: we gaan je tanden witter maken, je haar donkerder maken, we zullen je een personal trainer geven zodat je kunt afvallen en eruit kunt zien zoals het hoort.”

Sarah stond op dat moment nog aan het begin van haar carrière en durfde zich niet goed te verdedigen. Maar ze weet nu dat het niet juist was. Ze zal het dan ook nooit weer laten gebeuren. “Ik eet wat ik wil,” sluit ze af. “Het is mijn eigen lichaam en mijn eigen keuze.”

Bron: The Sunday Times | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws