‘Together Tuesday’ gaat naar verwachting de kantoortrend van 2024 worden

De dinsdag is de populairste dag om op kantoor te werken.

Voordat corona uitbrak, gingen we massaal naar kantoor en was hybride werken vrij zeldzaam. Anno 2024 kunnen we ons bijna niet meer anders voorstellen. Hoe personeel de balans tussen kantoordagen en thuiswerkdagen het liefst verdeelt, is natuurlijk persoonlijk. Al lijken we op een dag massaal naar kantoor te gaan, en dat is op de dinsdag.

Naar kantoor

Het is fijn om vanuit huis te kunnen werken, maar we blijven persoonlijk contact belangrijk vinden. Bonding met collega’s en het team maakt nu eenmaal een belangrijk onderdeel uit van een fijne werkcultuur. Niet alleen volgens de baas, maar vooral volgens de werknemers. Veel mensen vinden het fijn om naast het thuiswerken ook kantoordagen te hebben. Uit cijfers van IWG, het moederbedrijf van Spaces en Regus, blijkt dat we massaal op dinsdag naar kantoor gaan. En deze trend heeft een naam. Maak kennis met de Together Tuesday.

Uit het onderzoek onder ongeveer 1.000 Nederlands kantoormedewerkers blijkt dat 68 procent van de ondervraagden aangeeft dat af en toe naar kantoor gaan helpt om zich meer verbonden te voelen met het werk en het team. Dit gevoel leeft met name onder vrouwen. Maar liefst 71 procent van de vrouwen ervaart dit zo. Wat mensen motiveert om naar kantoor te gaan? Dat blijkt het kunnen voeren van persoonlijke vergaderingen te zijn, en het afspreken met collega’s.

Waarom de dinsdag?

De Together Tuesday gaat naar verwachting van IWG een trend worden in 2024. Het houdt in dat we voornamelijk op de dinsdag naar kantoor gaan om samen te zijn met collega’s. En de voorspelling voor deze trend komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Uit reis- en kantoordata blijkt de dinsdag al de populairste dag te zijn om op kantoor te werken, de NS stelde al dat met name de dinsdag (maar ook de donderdag) de echte forensen-dagen zijn.

Maar ook op de IWG flexkantoren is de trend al te zien. Op dinsdagen is de bezetting gemiddeld 10 procent hoger dan op de donderdagen en maandagen, wat andere populaire kantoordagen zijn.

Chief Hybrid Officers

Mensen willen dus thuis werken, maar óók nog steeds af en toe naar kantoor komen. Het bedrijf verwacht daarom dat steeds meer andere werkgevers een Chief Hybrid Officer zullen aanstellen, vanwege de groeiende interesse in het hybride werken. Deze officers zorgen voor een optimale hybride werkomgeving en ze zorgen ervoor dat werknemers op een gestructureerde manier kunnen samenwerken.

Bron: IWG | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws