6 staple items die je in 2024 in je garderobe wilt hebben

Van een burgundy tas tot een klassieke trenchcoat: deze items mogen niet ontbreken.

Nu de lente in aantocht is, is het ook weer tijd om de inhoud van onze kledingkast te beoordelen. Naast alle kleurrijke en uitgesproken fashion trends, zijn minimalisme en duurzaamheid ook enorm trending tegenwoordig. Daarom zijn hier een aantal neutrale, klassieke items die je dit voorjaar aan je wardrobe wilt toevoegen.

Staple items

Anno 2024 shoppen we steeds ‘slimmer’, door te gaan voor tijdloze items in plaats van de nieuwste trends. En deze duurzame trend gaat goed samen met het minimalisme dat komend voorjaar helemaal in is. Minimalisme benadrukt kwaliteit en functionaliteit, en leunt op een neutraal kleurenpalet. Het hoeft niet altijd groot en kleurrijk; ook met een paar klassieke staple pieces kun je geweldige outfits samenstellen! Who What Wear heeft een lijst samengesteld van 6 veelzijdige items die dit voorjaar niet mogen ontbreken in jouw collectie.

1. Camel trenchcoat

Als je eenmaal een trenchcoat in je kast hebt hangen, doe je er goed aan om die te bewaren. Elke lente en herfst lijkt de jas namelijk zijn terugkeer te maken naar het straatbeeld. Afgelopen najaar was de leren trenchcoat nog helemaal hot, maar de meest tijdloze variant is natuurlijk de neutrale, camelkleurige trenchcoat.

2. Knitwear met een kraagje

Een mooie gebreide trui is altijd goed, maar met een kraagje krijgt je knitwear nét die extra verfijnde uitstraling. Door te kiezen voor een neutrale kleur raakt je trui met kraag bovendien nooit uit de mode.

3. Zijden blouses

Wat is er makkelijker te stylen dan een elegante zijden of satijnen blouse? Combineer hem met een maxi skirt voor een chique uitstraling, of ga voor een casual look door de blouse te stylen met je favoriete jeans. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

4. Geruite blazer

Geruite blazers zijn al in fashion zo lang als wij ons kunnen heugen. En dat is meer dan logisch, want ze zijn simpel te combineren maar altijd elegant. Ga voor een bijpassende pantalon, of mix and match met verschillende stijlen.

5. Parelsieraden

Diamonds are a girl's best friend, maar parels zijn dat wat ons betreft ook. Ze zijn veelzijdig, klassiek en makkelijk te combineren met andere sieraden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Iz (@vedi_by_iz)

6. Burgundy tas

Een look is pas écht af met een mooie, bijpassende tas. En, als er één kleur is die iedereen goed staat, dan is het wel een diepe burgundy kleur. Als je dus op zoek bent naar de ultieme handtas, dan is deze kleur het overwegen waard. Burgundy gaat prima met neutrale kleuren als wit, grijs en zwart, maar het valt ook goed te dragen met andere (herfstachtige) kleuren of met klassiek denimblauw.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Estelle Prié (@est.yle)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door M E R A K I (@me.rakimx)

Met een beetje geluk heb je een aantal van deze items al in je kast hangen, en anders zijn ze de investering meer dan waard. Dankzij het tijdloze karakter van de kledingstukken loop je er namelijk niet alleen dit seizoen, maar ook tijdens de komende jaren nog stylish bij.

Bron: Who What Wear, Instagram | Beeld: NL Beeld