We beginnen weer massaal wit te dragen, dus laat de lente maar komen

Wij delen mode-inspiratie!

Terwijl we afscheid nemen van de somberheid van deze ellenlange winter, verwelkomen we de lente met een fris kleurenpallet. Met wittinten om precies te zijn. Het is nog de vraag of de weergoden ons optimisme delen en dit belonen met een voorjaarszonnetje. Wij halen in ieder geval weer massaal de witte ensembles tevoorschijn.

De veelzijdigheid van de wit kleur

Wat maakt wit toch tot zo’n geliefde kleur voor de lente? Om te beginnen is de kleur licht en we kunnen na een winter met veel regen, wind en donkere wolken wel wat opgewekts gebruiken. Daarnaast is de kleur ontzettend veelzijdig en past het binnen verschillende stijlen. De kleur leent zich perfect voor een ton sur ton look (ook leuk met een statement item in een opvallende kleur) en het is ook geschikt voor de minimalist die de voorkeur geeft aan een clean look. Bovendien matcht de kleur goed met vrijwel elke andere kleur in jouw kledingkast.

Inspiratie

Verscheidene influencers rocken alweer een witte look. Leonie Hanne koos tijdens Paris Fashion Week voor deze prachtige monochroom look van Marc Cain. Ze droeg onder andere de lange witte blazer uit de nieuwe collectie van het Duitse label.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marc Cain (@marccain)

Leonie is niet de enige die witte trend weer heeft omarmd. Op Instagram demonstreren vele modeliefhebbers hun witte looks. En wij putten daar maar wat graag inspiratie uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zaheera Mohammed (@zaheee22)

Combineren met andere kleuren

Een monochroom of ton sur ton-look is natuurlijk leuk, maar het past niet binnen iedereens smaak of stijl. In dat geval kun je witte items natuurlijk ook combineren met andere kleuren. Zoals we net al zeiden, leent deze tint zich perfect voor pairing met andere kleuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kate Hutchins (@kateehutchins)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung)

Voor in de capsulegarderobe

De kans is heel groot dat je al verscheidene witte items in je kledingkast hebt hangen. Een aantal witte kledingstukken zijn staples voor je garderobe. Zo is een witte blouse een item dat nooit misstaat en dat altijd in de mode blijft. Hetzelfde geldt voor een witte blazer, een witte tanktop en tailored trousers in een wittint.

Openingsbeeld: Marc Cain 

Laatste nieuws