Marie Claires weekendtips

Van dineren in een dromerige botanische tuin tot toffe foto-exposities.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bekijk de expositie Truth is dead

‘Niets wat we te zien krijgen is betrouwbaar; alles kan fake zijn en niets is authentiek’, is de mening van de Britse fotograaf Alison Jackson. Met dubbelgangers van onder anderen de royal family, de Beckhams en Kim Kardashian maakt ze schaamteloos realistische paparazzi-foto’s van hun denkbeeldige privélevens. De expo Truth is dead geeft een unieke kijk op de hedendaagse celebrity-cultus en de gevoelige verhouding tussen privacy en openbaarheid.

Wanneer:
Van 23 maart tot en met 15 september.

Waar: 
Fotomuseum aan het Vrijthof | Vrijthof 18, Maastricht.

Ga naar de Banff tour

Natuurliefhebbers opgelet! De Banff Tour komt naar Nederland. Tijdens deze tour worden de beste avonturenfilms getoond van het Banff Centre Mountain Film Festival dat jaarlijks in november plaatsvindt in het stadje Banff in de Canadese Rocky Mountains. Enkele docu’s die te bekijken zijn, zijn Cronoception (waarbij een groep freeriders op de meest steile plekken van het Tian Shan-gebergte gaan snowboarden) en Reel Rock – DNA (waarbij je meer leert over een van de zwaarte klimroutes der wereld: de DNA climb). De tour stopt op zes plekken in Nederland.

Wanneer: 
Vanaf 21 maart.

Waar:
Theater de Nieuwe Regentes (21 maart)
Philips Hall in Eindhoven (22 maart)
Kinepolis in Groningen (23 maart) 
Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht (24 maart)
Meervaart Theater in Amsterdam (25 maart)
Theater Zuidplein in Rotterdam (26 maart)

Kun je op deze data niet? Dan kun je in april genieten van de Ocean Film Tour. Tijdens dit festival kun je genieten van vijf korte documentaires over actuele thema’s zoals oceaanbehoud, bijzondere avonturen en sportieve hoogtepunten op, in en onder water.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door banff_de (@banff_de)

Ga dineren in de Botanische tuin

Dineren in een prachtige tuin? In de Botanische tuinen van Rotterdam is het vanaf 22 maart mogelijk door een samenwerking met het reizende restaurant De Maaltuin. Geniet van een culinair 5-gangen diner, waarbij de smaken versterkt worden met een volledig passend wijnarrangement (of mocktailarrangement). En dat op een prachtige locatie, in een knusse kas op het Perenhof van de Botanische tuin. Je zit aan lange, gezellige tafels, dus dromeriger kan bijna niet.

Wanneer:
Vanaf 22 maart tot en met 12 mei.

Waar: 
Botanische Tuinen van Rotterdam | Honingerdijk 86, Rotterdam.

Bezoek de Martina Ambramovic tentoonstelling

Marina Abramovic wordt de oermoeder van de performancekunst genoemd. Ze gebruikte haar lichaam als kunstwerk en ging daar heel ver in – vaak met pijn en soms gevaar voor eigen leven. In het Amsterdamse Stedelijk Museum is in maart de meest complete overzichtstentoonstelling van haar 50-jarige carrière te zien. Optreden doet Abramovic niet meer, maar re-performers opgeleid volgens de Abramovic Methode voeren vier van haar performances op – die soms wel uren of dagen duren.

Wanneer:
Tot en met 14 juli.

Waar: 
Stedelijk Museum | Museumplein 10, Amsterdam.

Shop parels tijdens de Collectieverkoop

Ben je dit weekend toevallig in Antwerpen? Dan moet je echt naar de Grote Collectieverkoop van Fashion Club 70. Tijdens deze verkoop kunnen modeliefhebbers twee dagen lang unieke kledingstukken scoren tegen de inkoopprijs (en wie wil dat nu niet?). Wat je er ongeveer kunt verwachten? Onder andere stijlvolle VINCE-truien, prachtige 7 For All Mankind denim, minirokken van Nanette, toffe laarzen van Liu Jo, hebberigmakende Versace Jeans Couture badpakken en Burberry jassen.

Wanneer:
Vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart.

Waar:
Fashion Club 70 | IJzerlaan 54-56, Antwerpen.

Kijktips

Zin in een avondje of middagje op de bank? Netflix vermaakt je wel. Op de streamingdienst kun je nu het eerste seizoen van Homicide bekijken, het tweede seizoen van Siempre Reinas, de docu Young Royals Forever, het eerste seizoen van Monk, de sportfilm Ford V Ferrari en de romantische komedie Irish Wish.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws