Topmodel Romee Strijd over gevoel voor mode: 'Ik houd me niet aan stijlregeltjes'

"Als moeder ga ik momenteel vaak voor een comfortabele outfit, maar ik speel ook graag met kleur. Voor events vind ik het leuk om extra mijn best te doen."

Na een paar jaar van rustiger aan doen opende model Romee Strijd in februari de Marc Cain-show tijdens Berlin Fashion Week. Marie Claire sprak haar vooraf over haar gevoel voor stijl.

In Duitsland voor Marc Cain

Dat Romee het heerlijk vindt om weer wat verder te reizen voor het werk, blijkt wel wanneer we haar spreken vlak voordat ze de runway op moet voor de Marc Cain-show. "De afgelopen jaren heb ik natuurlijk twee kleintjes gekregen en nu ben ik weer wat meer aan het reizen voor mijn werk. Dat bevalt goed!"

Het is de eerste keer dat Romee voor Marc Cain loopt en ze vertelt dat ze er zin in heeft. "Ik draag twee verschillende outfits. Ik open de show in een speciale zwarte blazer met een glitterrok en sluit de show af in een glamoureuze maxi-jurk met glitters. Het zijn heel leuke outfits die ik zelf ook zou dragen."

Beeld: Marc Cain

Eigen stijl

Hoewel Romee's outfits voor de show wat rustiger zijn, staat Marc Cain natuurlijk bekend om z'n felle kleuren, patronen en opvallende luipaardprint. Is Romee zelf eigenlijk ook zo dapper op het gebied van mode? "Als

moeder ga ik momenteel vaak voor een comfortabele outfit, maar ik speel ook graag met kleur. Voor events vind ik het leuk om extra mijn best te doen. Wat ik draag is heel verschillend, maar het zijn ook weleens felle kleuren en patronen – ik houd me niet aan stijlregeltjes."

Romees dagelijkse look is vaak een spijkerbroek met een shirt en een leren jack. "Daarmee zit je altijd goed en het is tijdloos. En ik draag ook graag een langere leren jas, die maakt alles net wat chiquer." Maar naast deze wat meer basic looks voor de gemiddelde dag, pakt het model alsnog graag uit met elegantere ensembles voor bijvoorbeeld feestjes. "Ik hou heel erg van pakken, dus ik kies al snel voor een blazer met een mooie broek eronder. Dat kan in allerlei verschillende kleuren zijn en met een stijlvolle hak eronder. Om de outfit nog wat feestelijker te maken, maak ik de look af met leuke accessoires."

Benieuwd naar het gehele artikel? Je leest het in de nieuwste Marie Claire. Daarin vertelt Romee meer over de show die ze voor Marc Cain liep en ze deelt hoe zij het veeleisende werk als model balanceert met haar privé- en gezinsleven. 

Beeld: Marc Cain