6 Redenen waarom je je werk niet leuk vindt

Tijd om na te denken.

Was je eerst nog zo opgewonden om de baan te krijgen, is die opwinding van verandering en prestatie tegenwoordig verleden tijd. Laten we eerlijk zijn: op dit moment vind je je baan gewoon niet meer zo leuk. 

Ongelukkig op werk

Er zijn genoeg redenen om ongelukkig te zijn in je functie. En het is dan makkelijk om andere mensen of dingen die je niet in de hand hebt, de schuld te geven. Maar wat is nou de echte reden dat je zo ongelukkig bent op werk?

We hebben een lijst samengesteld van de top acht redenen waarom mensen ongelukkig zijn op het werk en wat je er eventueel aan kunt doen. Zodat je weer vooruit komt en gelukkiger wordt in je huidige functie. 

Lees ook: 5 Tips voor minder stress op het werk

6 Redenen

1. Je kunt niet overweg met je baas
Niet iedereen houdt van zijn of haar baas. Niemand is perfect, zelfs je baas niet. Maar je baas heeft wél de controle over je werkomgeving. Als je een probleem hebt met je baas, dan is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen en er iets aan te doen. Je bent niet verantwoordelijk voor zijn/haar gedrag, maar je kunt wel je reacties, acties én houding in de hand houden. Bespreek je problemen met je baas en vind een manier om samen te werken. 

2. Je vindt je collega’s niet leuk
We hebben allemaal wel een collega die we niet leuk vinden. Maar je geluk is afhankelijk van je omgeving. Als je meer dan 40 uur in de week in een omgeving bevindt die je niet gelukkig maakt, dan zul je ook ongelukkig zijn. Wat je er aan kunt doen? Verander je houding ten opzichte van hen en als dat niet werkt, vermijd ze dan. 

3. Je baan is niet meer leuk of belonend 
Je werk zal niet altijd leuk zijn, maar als het ook niet langer bevredigend is, dan zul je je ongelukkig voelen. Mensen werken goed als iets belonend en uitdagend is. Door je werkomgeving leuk en uitdagend te maken, ga je met meer plezier naar je werk. 

4. Je gelooft niet in het werk dat je doet
Moeten we nog meer zeggen?

5. Je hebt het idee dat je ‘vastzit’
Je werk gaat nergens heen en je hebt het gevoel dat je je tijd op deze aarde verspilt. We houden ervan om veilig en zeker te zijn, maar we houden ook van progressie. Vraag je baas om nieuwe uitdagingen, kijk of je een promotie kan krijgen of zoek naar een andere baan. 

6. Je wordt onderbetaald 
Je voelt je onderbetaald voor het werk dat je doet. Hierdoor voel je je ongelukkig, omdat al het harde werk dat je verricht niet genoeg wordt gewaardeerd. Als dat niet zo was, dan zou je je niet onderbetaald voelen. Belangrijk om jezelf te vragen of je écht onderbetaald wordt of dat je je gewoon niet gewaardeerd voelt. Misschien ben je overwerkt? Zoek dit eerst uit voordat je conclusies trekt en actie onderneemt. 

Bron: Lifehack | Beeld: Suits

Laatste nieuws