Dit zijn de magnetron hacks die je wil weten

Koken wordt een stuk makkelijker.

Dit zijn de magnetron hacks die je wil weten

Veel van ons hebben er één in huis staan - een magnetron. Maar als het om koken gaat wordt dit handige hulpmiddel vaak over het hoofd gezien. Niet wetende dat het avondeten een stuk sneller klaargemaakt kan worden door deze magnetron hacks.

1. Kruiden drogen

Een magnetron focust zich vooral op het verwarmen van water. Daarom is het een geweldig hulpmiddel voor het drogen van kruiden. Wel is het beter om deze hack te gebruiken bij kruiden zoals rozemarijn of tijm, omdat de gevoeligere kruiden zoals munt of basilicum de sterkte van een microgolf niet kunnen verdragen. Leg de kruiden tussen twee servetjes en stop ze 2 tot 3 minuten in de magnetron.

Lees ook: Dit zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid

2. Knoflook pellen

Klaar met het hebben van stinkende handen door het pellen van knoflook? Laat je magnetron het werk doen. Doe gewoon een hele kop knoflook in de magnetron voor ongeveer 15 tot 20 seconden en de tenen komen gemakkelijk uit het velletje.

3. Banaan rijpen

Gebruik een vork om gaten in de banaan te prikken (dit voorkomt dat de banaan ontploft). Stop 'm dan een minuut of twee in de magnetron en je banaan is rijp. 

4. Boter en chocolade smelten

Voor het smelten van chocolade gebruikt iedereen de bain-marie techniek, waarbij je goed moet opletten en eeuwig duurt. Leg het in de magnetron en je bent binnen no time klaar. Om te voorkomen dat de chocolade verbrandt, roer je om de 30 seconden in de kom, dit helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen en verbranding te voorkomen.

5. Makkelijk toetje

Je kunt een eenvoudig, makkelijk en heerlijk dessert maken wanneer je maar wilt zonder de oven op te warmen. Op internet zijn er allerlei verschillende mok recepten te vinden.

6. Aardappel bakken

Veel mensen zweren bij het bakken van aardappelen in de magnetron. Wat je moet doen? Leg de aardappel met een beetje water in de kom en stop het voor vijf minuten in de magnetron. That's all! 

7. Quesadilla

Leg een tortilla met kalkoen en kaas in de magnetron voor een snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk de vulling van de quesadilla aanpassen naar je eigen smaak. 

Lifestyle
  • SELF
  • American Hustle