Editor's picks: dit zijn onze favoriete looks van Parijs couture-week

We blikken nog even terug op de mooiste looks van afgelopen week. 

Parijs couture-week

Deze week stond Parijs in het teken van haute couture! De meest bijzondere creaties kwamen voorbij op de catwalks – en die hebben wij met de redacties van Marie Claire, Grazia en Beau Monde nauwlettend in de gaten gehouden. Daarom zetten we nog een keer al onze favoriete looks van Parijs couture-week op een rij.

Iris van Herpen

Voor Marie Claires online chef, Sabine, was de keuze snel gemaakt: Iris van Herpen was een duidelijke favoriet! "De Haute Couture-show van Iris van Herpen omschrijven als een spektakel voelt als een understatement. De Nederlandse designer koos ervoor om haar collectie niet te presenteren via een traditionele catwalkshow, maar om er een tentoonstelling van te maken."

"Eén look uit haar show Hybrid kiezen – waarbij modellen in prachtige, flowy futuristische jurken aan canvas waren gepind – is moeilijk. Als ik dan echt moet kiezen (het moet, hè?), dan ga ik voor de Umwelt gown. De duizenden gradiëntparels en de vlinderachtige statementmouwen maken het een eyecatcher. Ook complimenten voor model Gia Bab, aan een canvas gepind worden en de jurk met zoveel elegantie showen, kan niet makkelijk zijn."

Schiaparelli

Ook Beau Mondes online coördinator Sandy hoefde niet lang na te denken: "Er is de afgelopen week één runway geweest waar ik oprecht met open mond naar heb gekeken, en dat was Schiaparelli. Het label viert onder Daniel Roseberry weer hoogtijdagen en hun Haute Couture-presentatie deze week was daar geen uitzondering op."

"De show droeg de naam The Phoenix, en thema's als afbreken, heropbouwen, wedergeboorte en jezelf continu opnieuw uitvinden waren duidelijk terug te zien. Mijn favoriete ontwerp is ongetwijfeld de volumineuze zwarte look – op foto 6 hierboven – die met een kleine peekaboo volop lichtroze steentjes onthult op zowel de voering van de japon als de eveneens geborduurde kousen. Als een feniks die oprijst uit de as!"

Viktor & Rolf

Net als Sabine, kiest ook Grazia's online chef Christel voor couture van eigen bodem: "Met hun Haute Couture Fall-Winter 2024/2025 Paris-show laat Viktor & Rolf zien hoe je schoudervulling naar een hoger niveau tilt. And I’m here for it!"

"Met alle opvallende creaties die de runway passeerden, weet het merk weer een diepe indruk achter te laten. De looks waren stuk voor stuk kunstwerken. Dat Haute Couture niet bepaald ready to wear is, deert me niet; in deze blazer met een in het oog springende vorm zou ik me graag eens willen hullen."

Elie Saab

Grazia's hoofdredacteur Annelies kiest voor een look van Elie Saab: "Dit is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken! Deze look van Elie Saab combineert een prachtig klassiek silhouet met stoere invloeden – het is echt een geweldige style clash.

Embed from Getty Images

"De tule en pailletten van het klassieke mermaid-silhouet zijn een fantastisch contrast met de edgy leren handschoenen. Elie Saab laat hiermee fantastisch zien dat je als glamourvrouw ook heel krachtig voor de dag kunt komen – zónder meteen heel kuis te worden."

Fashion
  • Beau Monde, Vogue Runway, Fashionista
  • NL Beeld