Food trip: in deze Europese landen eet je lekker (en) goedkoop

Van heerlijke goulash tot goedkope alcoholische drankjes. 

Food trip: in deze Europese landen eet je lekker (en) goedkoop

Eigenlijk zijn er maar weinig vakantiebestemmingen waar je niet lekker kunt eten. Dat is het probleem niet. Het wordt pas tricky wanneer je geen royaal budget hebt. Maar gelukkig, er zijn landen in Europa waar je budget-friendly van heerlijk eten en drinken kunt genieten.

Bulgarije

Spanje, move over. Bulgarije heeft ongeveer alles wat Spanje ook heeft, maar is een stuk goedkoper. Het is een prachtig land met een mooie zee en heerlijke temperaturen, en je kunt er ook heerlijk én voordelig uit eten. Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld tussen de 5 en 13 euro.

Tsjechië

Houd je van bergachtige natuur en kwalitatief goed bier, dan is Tsjechië het land voor jou. Je kunt er ook goedkoop uit eten, mits je dat niet in de hoofdstad doet. Praag kan, in tegenstelling tot omliggende gebieden, namelijk wel prijzig zijn.

Polen

In Polen ben je ook op het goede adres als het op eten aankomt. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een (zomer)vakantie, maar het zal je verbazen wat dit land allemaal te bieden heeft. Dat je er voordelig uit eten kunt is een mooi bijkomend voordeel. Een hoofdgerecht kost in Polen gemiddeld tussen de 4,50 en 9 euro. Probeer ook zeker eens een lokaal gerecht, want dan ben je nog goedkoper uit.

Hongarije

Wie houdt er niet van een bord goulash? In Hongarije (waar de soep vandaan komt) kun je ‘m het lekkerst eten. En misschien ook wel het voordeligst! Voor een flinke kom betaal je hier zo’n 4 euro. Een glas frisdrank krijg je al vanaf 80 cent.

Lifestyle
  • Kookfans
  • KoolShooters (Pexels)