Marie Claires weekendtips

Van pop-up stores tot toffe exposities. 

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de tentoonstelling The art of drag

Dankzij programma’s als RuPaul’s drag race en Make up your mind wordt drag steeds bekender bij een groter publiek. En dat is nodig, want drag is een vorm van kunst die nog steeds weerstand oproept bij sommige mensen. Daarom komt het Frans Hals Museum in Haarlem met de tentoonstelling The art of drag. Voor beeldend kunstenaars zijn drag en travestie al eeuwenlang een inspiratiebron. Zo maakte Kees van Dongen portretten van dragqueens en kings, en schilderde kunstenaar Ferdinand Erfmann – vaak gehuld in vrouwenkleding – androgyne figuren.

Wanneer:
Tot en met 13 oktober.

Waar:
Frans Hals Museum | Groot Heiligland 62, Haarlem.

Bekijk het werk van kunstfotograaf Astrid Verhoef

Bekijk de bekroonde solo-exositie Human//Nature van kunstfotograaf Astrid Verhoef. De surrealistische zwart-witfoto’s van de fotograaf gaan over de ingewikkelde relaties tussen mens en natuur. Door zichzelf als anoniem personage in desolate landschappen te plaatsen, creëert ze prachtige geometrische vormen waar je naar blijft kijken.

Wanneer:
Tot en met 11 mei.

Waar:
Atelier K84 | Keizersgracht 84, Amsterdam.

Ga lekker het terras op

Het terrasseizoen lijkt ein-de-lijk weer aangebroken te zijn. Ga jij dit weekend lekker op het terras borrelen? Dan stuit je waarschijnlijk ook op enkele zogenoemde terrastrends. En een picture perfect-drankje is de terrastrend du moment, zo weet trendwatcher Gijsbregt Brouwer. Wil jij met deze trend meedoen? Bestel op het terras dan eens een Royal Bliss-drankje. Deze frisdranken zijn verkrijgbaar in zes verschillende smaken met een verfijnde botanische twist. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar zien er ook nog eens vrolijk uit.

Bezoek de Etos pop-up store

Voor de allereerste keer in de Etos-geschiedenis opent de drogist een pop-up store. Eentje waarin het thema Treat yourself centraal staat: je kunt er alleen maar make-up bemachtigen, waaronder de producten van e.l.f., NYX, Maybelline en Essie. Geheel binnen het thema zal er ook een make-up artist aanwezig zijn die jou make-uptips kan geven. Ook kun je in de winkel leuke prijzen winnen.

Waar en wanneer:
30 april tot en met 12 mei op Rotterdam Centraal.
14 mei tot en met 26 mei op Utrecht Centraal.

Kijktips

De Nationale Opera presenteert de online muziektheatervoorstelling Boekman. De online voorstelling toont de Joodse wethouder Emanuel Boekman tegen de achtergrond van het vooroorlogse Amsterdam, de politiek, de kunstwereld en het Joodse leven dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd werd. Kunst, politiek en idealen komen samen in dit muzikale verhaal, gemaakt door muzikant Bart Sietsema, acteur Harpert Michielsen en regisseur Michiel de Regt. Vanaf 4 mei om 21:00 de gehele maand te zien op de website van Nationale Opera & Ballet.

Naast die prachtige spektakel, kun je ook op streamingdiensten weer veel leuks bekijken. Op Netflix kun je nu de dramafilms Anne Frank mijn Beste Vriendin, Brokeback Mountain en The Beguiled streamen. Op Prime Video kijk je nu de langverwachte romantieke film The Idea of You, en de crime- en actiefilms Headhunters, A Most Violent Year en Blood Ties.