Marie Claires weekendtips

Er is weer genoeg leuks te doen! 

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Blaas je juwelen nieuw leven in

Heb jij nog ergens prachtige sieraden, maar zien ze er momenteel even wat minder prachtig uit? Ga dan naar de opening van juwelenmerk byJacky. Tijdens een open huis van haar atelier kun je de prachtige nieuwe sieradencollecties van onder anderen Celine Roelens en NeverNot bekijken, maar je kunt ook je favoriete juwelen laten schoonmaken door het kundige team van oprichter Jacky.

Wanneer:
Zaterdag 11 mei.

Waar:
byJacky atelier | Keizersgracht 241, Amsterdam.

Bezoek Art on Paper Amsterdam

Aankomend weekend staat de vierde editie van de gerenommeerde Art on Paper Amsterdam centraal in het levendige culturele hart van Westergas. Verscholen in de iconische Gashouder zullen ongeveer 45 galeries, zowel opkomende als gevestigde namen, eigentijdse wonderen onthullen—allemaal prachtig geweven, geëtst of geschilderd op papier.

Wanneer:
Donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei.

Waar:
Gashouder | Klönneplein 1, Amsterdam.

Ogen uitkijken bij Rebels: An Ode to Subversives, Revolutionaries and Provocateurs

Vanaf 10 mei kun je in Foam het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman bewonderen. Janette wordt gezien als een van de meest prominente fotografen van de Londense punkscene van de jaren zeventig en tachtig. Ze zette onder andere de iconische groepen The Clash, The Sex Pistols en The Jams op de kiek. Haar tentoonstelling Rebels - An Ode to Subversives, Revolutionaries and Provocateurs heeft aandacht voor sociale rechtvaardigheid, politiek activisme en jeugdcultuur.

Wanneer:
Van 10 mei tot en met 8 september.

Waar:
Foam | Keizersgracht 60, Amsterdam.

Leestip: DIT IS GEEN BOEK VAN EEN MEISJE ZONDER ARMEN & BENEN

‘Je herkent me vast aan m’n ogen’ is een gevleugelde uitspraak van presentatrice en programmamaker Eva Eikhout, die geboren is met het FFUsyndroom waardoor haar armen en benen korter zijn. Openhartig en met veel humor neemt ze je mee in haar leven, van werk en dates tot pgbfrustraties.

Scoor vast een kaartje voor The Self-Made Summit

Oké, oké, het vindt niet dit weekend plaats, maar de kaartverkoop voor The Self-Made Summit gaat snel. Op 23 mei 2024 komen bij Circa in Amsterdam maar liefst 750 like-minded vrouwen samen. The Self-Made Summit is een dynamisch event waar je kunt leren van talloze inspirerende sprekers, volop kunt netwerken met gelijkgestemde professionals, en je kunt onderdompelen in een omgeving vol kansen.

Een van de sprekers is Marie Claires Brand Partnerships manager Emma. Haar talk is voor zelfstandige ondernemers, marketeers, communicatieprofessionals en iedereen die geïnteresseerd is in het werken bij een magazine en hoe dit achter de schermen in elkaar steekt. Hoe zet je bijvoorbeeld een succesvolle samenwerking op met een magazine? En hoe zorg je ervoor dat je als merk zichtbaar kunt worden voor een tijdschrift of andere media?

Wanneer:
23 mei 2024.

Waar:
Circa | Seineweg 2, Amsterdam.

Kijktips

Vanavond, op donderdag 9 mei om 22:05, kun je de docu Moederhart bekijken op KRO-NCRV 2Doc. Het vertelt het verhaal van de 91-jarige Tineke die elke week met haar zwaar gehandicapte 58-jarige zoon Job gaat zwemmen. Job beleeft plezier aan het zwemmen, maar wie zal leuke uitjes met hem ondernemen wanneer Tineke het niet meer kan?

Benieuwd naar wat er nog meer te bekijken is? Streamingdiensten hebben hun aanbod weer uitgebreid. Op Netflix kijk je de comedy Little Fockers, het derde seizoen van realityshow Selling The OC en het eerste seizoen van de serie Postcards. Op Videoland kijk je nu het begin van het vierde seizoen van Echte Gooische Moeders en het alweer zeventiende seizoen van Married at First Sight USA. Op Prime Video stream je nu de langverwachte romantische film The Idea of You en het derde seizoen van Clarkson's Fram.

Lifestyle
  • NL Beeld