Japanese Head Spa: een verwenmoment voor je hoofdhuid

Omdat gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid

Japanese Head Spa: een verwenmoment voor je hoofdhuid

Naast skincare is haircare ook met een enorme opmars in populariteit bezig. We kopen serums die de haargroei bevorderen, en behandelen onze lengtes met bond builders. Nog redelijk nieuw op Nederlandse bodem, maar in zijn thuisland razend populair, is de Japanse Head Spa. Een boost voor zowel je hoofdhuid als je haar. Wat kan je precies verwachten als je een boekje brengt aan een zo'n salon?

Japanese Head Spa

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. En dat is precies waar Japanse haarspa's om draaien. De behandelingen richten zich op het verbeteren van de gezondheid van je haar en hoofdhuid doormiddel van intensieve reiniging en stimulerende massagetechnieken. Je haar wordt goed verzorgd, en je hoofdhuid krijgt een flinke boost.

Analyse en behandeling

De behandeling begint met het analyseren van je hoofdhuid. Met een microscoop wordt er een scan gemaakt van je hoofdhuid, zodat er een uitgebreide analyse kan worden gemaakt. Heb je een gevoelige hoofdhuid, last van roos of haaruitval, dan kunnen die problemen door middel van de scan beoordeeld worden. Zo wordt vervolgens de behandeling aangepast op wat jouw hoofdhuid nodig heeft. Het is overigens niet zo dat zo'n behandeling alleen maar nut heeft wanneer je problemen ervaart. Elke hoofdhuid kan zo'n intensieve verzorging gebruiken.

Dan is het tijd om te ontspannen. Je ligt op een bank onder een lekkere warme handdoek, terwijl je hoofdhuid eerst een grondige reiniging krijgt. Met een uitgebreide massage worden de producten op je hoofdhuid ingewerkt. Na de reiniging volgen er scrubs, maskers en serums die je haar voeden en je hoofdhuid verzorgen. De producten volgen elkaar mooi op, zoals de verkoelende shampoo na de scrub. Dan volgt het stomen. Dit reinigt de poriën, en verwijdert dode huidcellen en ophoping van haarproducten. Nu je hoofdhuid en haar optimaal gereinigd is, worden er maskers aangebracht om je haar te voeden. Al die stappen worden ook aangebracht met zalige hoofdmassages die de bloedcirculatie en aanmaak van collageen stimuleren en stress verminderen. Heerlijk ontspannend dus, terwijl je hoofdhuid gestimuleerd wordt om je haren te laten groeien. Die ontspanning is ook een van de resultaten waarnaar wordt gestreefd. De behandelingen zijn namelijk geïnspireerd op tradities binnen de Japanse cultuur om je geest tot rust te brengen. Vanuit de Japanse traditie heet zo'n moment Kensho, ook wel omschreven als een moment van verlichting en inzicht. De perfecte balans tussen lichaam en geest als het ware.

Dankzij de heerlijke massagetechnieken kom je volledig zen de salon uit. Na de behandeling wordt je haar droog geföhnd en kan je meteen het verschil aanschouwen. Je zult merken dat je haar meer glans heeft en zachter is. Je hoofdhuid is weer in goede conditie en je haar is tot in de puntjes verzorgd.

Beauty
  • Japanese Head Spa
  • Adobe Stock